Očekuje se da do 1.marta bolnica Meljine nastavi sa radom

Predstavnici Opšte bolnice Meljine i bolnice Kotor danas su se sastali sa državnom sekretarkom u ministarstvu zdravlja, Slađanom Ćorić. Ona je nakon sastanka kazala da je, usljed nedostatka stručnog kadra, Kotorska bolnica prihvatila da Meljinska bolnica bude njihov organizacioni dio dok se, kako je rekla, ne stvore uslovi, odnosno dok se ne formira dovoljan broj kadra .
“Našli smo prelazno rješenje da bolnica nastavi funkcionisanje kao i do sada, pružajući usluge iz ginekologije, hirurgije i internog odjeljenja, i kako se budu sticali uslovi tako će se proširivati kapaciteti te bolnice”, kazala je ona.
Direktorica Opšte bolnice Meljine, Olivere Elez izjavila je da je Opšta bolnica Kotor nedavno raspisala konkurs, međutim , radnici se nijesu prijavili.
“Dogovoreno je da će u narednom periodu biti raspisani konkursi u zavisnosti od potrebe za popunjavanjem radnih mjesta. U ovom trenutku ne može biti mjesta za sve koji su trenutno angažovani. Zaposlenima u bolnici Meljine ugovor traje do kraja februara, a očekuje se da od 1. marta bolnica Meljine kroz javni zdravstveni sistem, nastavi sa radom. Do tada, imaćemo još razgovora kako bi se došlo do trajnog rješenja”, poručila je ona

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …