Micev: Za vikend veliko zahlađenje

Za dane vikenda od subote očekuje se prodor hladnog talasa sa sjevera i sjeveroistoka Evrope koji će zahvatiti će zahvatiti i naše područje i region, kazao je za Portal Dan meteorolog Branko Micev.

Ovaj hladni talas usloviće nagli pad temperature vazduha, osjetno zahlađenje. U subotu, nedjelju i ponedjeljak na sjeveru Crne Gore u pravcu centralnih planinskih oblasti očekuju se sniježne padavine. Ne očekuju se jake sniježne padavine ni ogromne količine snijega već hladno vrijeme sa sniježnim padavinama – kaže Micev.

Ističe da se za dane vikenda očekuje se sjeverni olujni vjetar, pa se na sjeveru mogu očekivati sniježne mećave.

Do ponedjeljka povremeno sniježne padavine, jak sjeverni vjetar, sniježne mećave i od subote do ponedjeljka ledeno hladno vrijeme. Temperatura vazduha u naglom padu, temperature će opasti za oko 10 stepeni Celzijusa. U planinskim centrima najviša dnevna temperatura iznosiće u najtoplijem dijelu dana od minusd 10 do minus pet stepeni – kaže Micev.

Prema njegovim prognozama, na jugu će biti uglavnom hladno, vjetrovito i uglavnom bez padavina za dane vikenda i u ponedjeljak.

U subotu u južnim i centalnim krajevima moguća je kratkotrajna kiša, ali neznatne količine, dok ne probije taj hladni talas tokom dana. Utorak, srijeda, četvrtak i petak biće i dalje hladno, sa blagim porastom temperature. Znači biće hladno i bez padavina – kaže čuveni meteorolog.

On ističe da su ovo uobičajene situacije za ovo doba godine, da se desi ovakav prodor hladnog talasa.

Dan

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …