Damjanović na Molitvenom doručku

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović prisustvovao je  71. Molitvenom doručku u Vašingtonu, koji je upriličen 2. februara, a tokom kojeg se učesnicima, putem video bima, obratio predsjednik SAD-a, Džo Bajden.

Događaj u Vašingtonu okupio je  viš od 1500 uglednih zvanica, među kojima  članove američkog Kongresa, političare, biznismene, vjerske lidere i druge renomirane goste iz društvenog i prvidrednog života iz SAD-a i preko 100 zemalja iz cijelog svijeta.

I ovog puta učesnici Molitvenog doručka, tradicionalno su poslali  poruke mira i solidarnosti, kao i  svih prethodnih godina, počevši od 1953. godine, kada je ovakav događaj  upriličen po prvi put od strane tadašnjeg predsjednika SAD-a i jednog od pobjednika nad fašizmom, generala Ajzenhauera. 

Tokom ovog događaja, ministar Damjanović je imao prilike da razgovara sa brojnim učesnicima o globalnim izazovima današnjice, ratnim dešavanjima u Evropi, migracijama, klimatskim promjenama, energetskoj perspektivi, ali i o načinima kako da se na iste adekvatno odgovori, imajući u vidu potrebu zajedničkog globalnog odgovora, zasnovanog, prije svega, na principima međusobnog razumijevanja i saradnje između nacija i država.

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …