Većina opozicije za zajedničkog kandidata

Lideri opozicije sastali su se juče i razgovarali o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, ali još nije postignut dogovor o zajedničkom kandidatu.

Izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku saopštio je da je dogovor da se nastave razgovori do kraja sedmice.

– Većina lidera opozicije su bili na stanovištu da bi opoziciju trebalo da predstavlja jedan kandidat uključujući i da to bude partijski kadar, izuzev SDP-a koji je na stanovištu da to treba da bude nadstranački kandidat – rekao je izvor Pobjede koji očekuje odluku do kraja sedmice.

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka.

Na sastanku se nijesu pominjala imena, osim da to treba da bude ličnost koja će integrativno djelovati.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević ranije juče ponovio je stav stranke koju predvodi i poručio da će, ukoliko crnogorska politička scena koja baštini sekularne i evropske vrijednosti ne predloži zajedničkog nestranačkog kandidata za predsjednika, oni nastupiti sa svojim.

Kazao je i da u SDP-u imaju više opcija, ali nije govorio o konkretnim imenima.

– Trebalo bi da imamo jednog nestranačkog kandidata koji dijeli demokratske vrijednosti, jer mislim da su upravo one u posljednje dvije godine ugrožene. Ukoliko u razumnom roku ne možemo napraviti dogovor, mi smo rekli da ćemo kao i 2018. godine imati svojeg kandidata – istakao je Konjević u Jutarnjem programu Radio-Televizije Crne Gore.

Kazao je i da su počeli razgovore o zajedničkom kandidatu, ali da se još nijesu ništa dogovorili. Naveo je i da su otvorili unutarstranačke procedure, kao i da će vidjeti što će se desiti u narednih pet-šest do deset dana.

Kandidature su najavili Andrija Mandić (Demokratski front), Milojko Spajić (Pokret „Evropa sad“), Dejan Vukšić (Demohrišćanski pokret), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i Mirko Rmandić (Svetosavska).

Provjerite slična mjesta

USPJEH: Javni dug Crne Gore na 60 odsto BDP-a, na nivou Mastrihtskih kriterijuma

Ukupan javni dug Crne Gore na kraju prošle godine iznosio je 4,12 milijardi eura, odnosno …