Stojanović sedam godina bije bitku za radno mjesto u Službi zaštite i spasavanja

Kolašinac Maksim Stojanović već godinama bije bitku da se vrati na posao bez kojeg je ostao zbog rješenja koje je donijelo, kako kaže, neovlašćeno lice. Kako navodi prethodna lokalna samouprava u Kolašinu, dok je na čelu tog grada bila Demokratska partija socijalista (DPS), donijela je rješenje po kojem je on iz lokalne Službe zaštite i spasavanja stavljen na raspolaganje Sekretarijatu za finansije i opšte poslove, odakle su ga poslali kući. On ističe da sedam godina vodi sudske sporove kako bi zaštitio svoja prava, te se nada da će nova lokalna samouprava konačno razmotriti njegovu situaciju i otkloniti nanesenu nepravdu.

– Rješenjem v.d. komandira Službe zaštite Miloša Vlahovića od 5. maja 2016. godine mene, koji sam do tada bio raspoređen na radnom mjestu spasilac u Službi zaštite i spasavanja, rasporedili su i stavili na raspolaganje Sekretarijatu za finansije i opštu upravu, kao organu nadležnom za upravljanje kadrovima. Ovo rješenje ne predstavlja upravni akt u smislu Zakona o upravnom postupku, jer je ovo rješenje donijeto i potpisano od strane lica koje nije bilo ovlašćeno službeno lice za donošenje rješenja. Naime, Vlahoviću je rješenjem upravnog inspektora Predraga Radovanovića od 4. februara 2016. zabranjeno vršenje poslova vršioca dužnosti komandira Službe zaštite i spasavanja. Dakle, Vlahović je neovlašćeno i lažno donio lažan dokument, odnosno rješenje kojim sam ja stavljen na raspolaganje drugoj službi i na osnovu kojeg mi je prestao radni odnos, te su me na taj način ostavili bez elementarne egzistencije – prepričava za „Dan“ Stojanović.

Rješenje zbog kojeg sam ja dobio otkaz je i dalje na snazi i proizvodiće pravno dejstvo sve dok se ne ukine. Ono je donijeto od strane lica koje je prekoračilo svoja ovlašćenja i dovelo u zabludu kako sud tako i mene kao zaposlenog. Za sve ovo je znala predsjednica opštine, koja je podržala ovakav javašluk u postupanju Vlahovića i ona je preduzela sve radnje da on bude vršilac dužnosti komandira u Službi zaštite i spasavanja. Ona ga je izabrala bez zakonskog osnova – tvrdi Stojanović.

Žalba proslijeđena Vrhovnom sudu

Sekretarijat za društvene djelatnosti, poslove opšte uprave i kadrovska pitanja Opštine Kolašin je 26. decembra 2022. godine Stojanovića obavijestio da je njegova žalba na odluku Upravnog suda od 22. novembra prošle godine dostavljena Vrhovnom sudu.

Iz Opštine Kolašin juče nijesu odgovorili na naša pitanja u vezi sa Stojanovićevim slučajem, ali su najavili odgovore. Opštinu smo pitali da li će nova lokalna samouprava preispitati Stojanovićev slučaj. Prema nezvaničnim informacijama, Stojanović je do sada izgubio nekoliko sudskih sporova, ali postupak još traje pred Vrhovnim sudom.

Dan

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …