Samsung predstavio Galaxy S23 seriju pametnih telefona

Najnaprednija kamera, gejming performanse nove generacije i ekološkiji dizajn modela Galaxy S23 Ultra kombinovani u najinovativnijoj Samsung Galaxy S seriji do sada

Podgorica, 1. februar 2023 – Kompanija Samsung Electronics predstavila je modele Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 i predstavila je novu eru vrhunskog iskustva korišćenja Samsung Galaxy telefona. Čuvena Samsung Galaxy kamera korisnicima pruža više slobode za istraživanje sopstvene kreativnosti, kao što je snimanje Nightography video materijala sa transformativnom AI bioskopskog kvaliteta. „Snapdragon® 8 Gen 2 mobilna platforma za Galaxy uređaje“ nudi vrhunska iskustva, uključujući revolucionarnu AI, mobilno gejming iskustvo nove generacije i snažnu podršku igranju igara uz najbržu grafiku na svijetu. Na modelu Galaxy S23 Ultra, ugrađena S Pen olovka koju mnogi vjerni Samsung Galaxy korisnici znaju i vole nudi više mogućnosti za produktivnost, pravljenje bilježki, hobije i drugo. Sve inovacije u seriji Galaxy S23 koje postavljaju nove standarde upakovane su u atraktivan dizajn koji dodatno jača posvećenost kompanije održivosti uz više komponenti koje su napravljene od recikliranih materijala, nego kod bilo kog Samsung Galaxy pametnog telefona do sada .

„Vrijednost uticaja tehnologije se mjeri ne samo po tome šta danas ljudima omogućava, već i kako doprinosi boljoj budućnosti“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odeljenja za mobilno iskustvo u kompaniji Samsung Electronics. „Cijela Galaxy S23 serija postavlja nove standarde kad je riječ o pouzdanom vrhunskim iskustvima korišćenja pametnih telefona. Naša misija je redefinisanje maksimalnih performansi spajanjem snage, trajnih inovacija i održivosti.“

Samsung Galaxy kamera sa najviše megapiksela i brojnim funkcijama kreativne kontrole, danju i noću

Galaxy S23 Ultra omogućava svim korisnicima snimanje fenomenalnog video sadržaja. Nudi najnapredniji sistem kamere za Samsung Galaxy, prilagođen skoro svim uslovima svijetla i osmišljen da zabilježi nevjerovatne detalje. Unaprijeđene Nightography sposobnosti transformišu način na koji serija Galaxy S optimizuje foto i video materijal u širokom rasponu uslova okruženja. Od snimanja omiljene pjesme na koncertu do pravljenja selfija ili grupne slike prijatelja na večeri — korisnici mogu da dobiju oštrije slike i video materijal . Vizuelna buka koja obično kvari slike pri slabom osvetljenju je korigovana novim algoritmom za obradu signala slike (ISP) na bazi AI koji poboljšava detalje i ton boje slike.

Kao prvi među Samsung Galaxy telefonima, model Galaxy S23 Ultra može da se pohvali novim 200MP adaptivnim piksel senzorom koji nevjerovatnom preciznošću bilježi bitne trenutke. Koristi bining piksela da podrži više nivoa obrade visoke rezolucije istovremeno. A s obzirom da su selfi kamere važnije nego ikada za način na koji danas komuniciramo, serija Galaxy S23 uvodi brzi autofokus i našu prvu Super HDR selfi kameru uz skok sa 30 na 60 frejmova u sekundi za primjetno bolje slikanje i snimanje lica sprijeda.

Za korisnike koji žele punu kreativnu kontrolu i prilagođavanje, serija Galaxy S23 nudi niz alata za nesvakidašnje iskustvo pravljenja fotografija. Aplikacija Expert RAW, dostupna ekskluzivno na Samsung Galaxy uređajima, omogućava snimanje fotografija u DSLR stilu i RAW i JPEG obradu — bez potrebe za glomaznom opremom uz kameru. Korisnici mogu da eksperimentišu i prave umjetničke fotografije putem multiple exposures funkcije ili da naprave jasne slike Mlečnog puta uz Astrophoto i pošto su preuzete sa Galaxy S23, Expert RAW podešavanjima može se pristupiti iz izvorne aplikacije Camera. Nove karakteristike zooma Galaxy Watch5 serije Camera Controller aplikacija mogućava korisnicima da prave savršeno uokvirene snimke direktno sa svog ručnog zgloba.

Dodatna unapređenja kamere su:
• Pri slabom osvetljenju ili u situacijama koje bi inače napravile zamagljenje, video materijal je stabilan uz uglove dvostrukog optičkog stabilizatora slike (OIS) u svim pravcima Galaxy S23 Ultre.
• Snimanje video materijala je sličniji bioskopskom kvalitetu nego ranije uz poboljšani 8K video uz 30 frejmova u sekundi sa širim uglom.
• Napredna object-based AI analizira svaki detalj u frejmu, čak i sitne karakteristike lica kao što su kosa i oči, kako bi pažljivo prikazala dinamične karakteristike osobe.
• Za dodatno poboljšano video iskustvo, nova funkcija 360 audio snimanja na Galaxy Buds2 Pro slušalicama stvara višedimenzionalni zvuk.

Na modelima Galaxy S23+ i Galaxy S23, čuvena Samsung Galaxy kamera takođe dobija unaprijeđen izgled. Uklonjen je okvir sa konturama, što označava novu eru osnovnog Galaxy dizajna kojim se cijela serija ističe.

Vrhunske performanse trasiraju put ka budućnosti mobilnog igranja igara

I za kreatore i za gejmere, želja da pomjeraju granice i stalno iznova osmišljavaju nove mogućnosti zahtjeva tehnologiju koja prevazilazi očekivanja. Samsung i Qualcomm zajedno optimizuju Samsung Galaxy iskustvo sa najnovijim „Snapdragon 8 Gen 2 mobilnom platformom za Galaxy uređaje“, najmoćnijom i najefikasnijom platformom ikada kod Samsung Galaxy pametnih telefona sa nabržim karakteristikama do sada. Takođe, na Galaxy S23 Ultra, baterija od 5000 mAh napaja veću kameru od Galaxy S22 Ultra bez povećanja veličine uređaja.

Novodizajnirana mikro arhitektura CPU-a povećava procesorske sposobnosti Galaxy S23 serije za oko 30 % u poređenju sa Galaxy S22 serijom . Snimanje zadivljujućih fotografija pri slabom osvetljenju zahtjeva trilione proračuna u sekundi, tako da je visokoefikasna NPU arhitektura Samsung Galaxy optimizovana za 49 % kako bi uravnotežila performanse i snagu dok koristi AI algoritam, koji pomaže korisnicima da snimaju epske fotografije i video zapise. Jedan od najvažnijih poboljšanja u Galaxy S23 seriji je optimizovani GPU, koji je približno 41 % brži u poređenju sa Galaxy 22 serijom i specijalno dizajniran za napredne korisnike.

U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da podrži praćenje zraka u realnom vremenu kada je u pitanju mainstream mobilnih igara. Korisnici će moći da vide primjetno realnije prikaze scena, zahvaljujući tehnologiji koja simulira i prati svaki zrak svetlosti. Takođe, parna komora za hlađenje Samsung Galaxy, sada je veća i na svakom modelu serije Galaxy S23 osigurava da se gejming maraton ne prekida.

Uz svu ovu snagu dolazi i široki ekran od 6,8 inča sa zaobljenim ivicama na modelu Galaxy S23 Ultra sa smanjenim zakrivljenjem radi veće i ravnije površine za najbolji vizuelni doživljaj na Samsung Galaxy pametnom telefonu. Jedinstvena Samsung Galaxy funkcija unapređene udobnosti omogućava korisnicima da prilagode tonove boja i nivoe kontrasta da bi umanjili naprezanje očiju pred ekranom u noćnim uslovima. Funkcija pojačivača slike se sada podešava na tri nivoa osvetljenja umjesto na dva protiv jarke svjetlosti i odsjaja na dnevnom svjetlu.

Dizajniran vodeći računa o planeti

Galaxy S23 serija podiže ljestvicu vrhunske tehnologije koja obogačuje živote ljudi i doprinosi zdravijoj planeti. Još od Galaxy S22 serije, Samsung Galaxy povećava upotrebu recikliranih materijala sa šest unutrašnjih komponenti u Galaxy S22 Ultra na 12 unutrašnjih i eksternih komponenti u Galaxy S23 Ultra. Serija Galaxy S23 takođe ima veći izbor recikliranih materijala od bilo kog drugog Galaxy pametnog telefona, uključujući reciklirani aluminijum, staklo i recikliranu plastiku koja se dobija od odbačenih ribarskih mreža, PET boca i balona za vodu.

Nova S serija je prva koja ima Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 posjeduje veću izdržljivost za dugotrajno korišćenje, koji u prosjeku sadrži 22 odsto recikliranog sadržaja nastalog u proizvodnji . Pored toga, svaki Galaxy S23 pametni telefon dolazi u redizajniranoj ambalažnoj kutiji napravljenoj od 100% recikliranog papira.

Uz Galaxy S23 seriju, Samsung radi više na minimiziranju negativnog uticaja na okolinu, bez kompromisa kad je riječ o kvalitetu i estetici. Serija Galaxy S23 ima UL ECOLOGO® sertifikat , što znači da je proizvod sertifikovan za smanjeni uticaj na okolinu.

Za korisnike koji žele da produže životni vijek svog uređaja, vrhunsko iskustvo serije Galaxy S23 može da se održi tokom godina uz četiri generacije OS ažuriranja i pet godina bezbjednosnih ažuriranja .

Praktična bezbjednost i privatnost omogućavaju transparentno iskustvo bez kompromisa

Iskustvo bezbjednosti i privatnosti su osnova serije Galaxy S23. Svaki pametni telefon dolazi sa kompletnom Samsung Knox zaštitom, koja je dobila više državnih i industrijskih sertifikata od svih drugih mobilnih uređaja, platformi ili rješenja na tržištu. Tabla za bezbjednost i privatnost na Samsung Galaxy uređajima omogućava korisnicima punu vidljivost toga ko ima pristup njihovim podacima i kako se oni koriste. Brzo i lako se može vidjeti da li su lični podaci izloženi riziku sa pristupom jednostavnim savjetima za promjenu podešavanja radi bezbjednijeg iskustva. Korisnici takođe mogu da odlučne koje tačno aplikacije i programi imaju pristup njihovim podacima i kako mogu da se koriste.

Za dodatni nivo bezbjednosti, Knox Vault, koji je prvi put uveden na seriji Galaxy S21, štiti informacije na seriji Galaxy S23 tako što ih izoluje od ostatka uređaja, uključujući OS, radi dodatne zaštite.

Više slobode i fleksibilnosti za povezan način života

Povezana iskustva svakog modela Samsung Galaxy S serije pružaju dodatne prednosti. Samsung Multi Kontrola sada je proširena na Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 za vrhunsku fleksibilnost između uređaja. Pored toga, unaprijeđena mogućnost korišćenja teksta čini kopiranje i lijepljenje teksta, kao što je URL, sa jednog na drugi uređaj lakim da bi se nastavilo sa aktivnošću na drugom uređaju. Na modelu Galaxy S23 Ultra, Google Meet uparen sa Samsung Notes i ugrađenom S Pen olovkom sada dodatno povećava saradnju tokom video poziva. Uz Google Meet deljenjem uživo, učesnici mogu istovremeno da zajednički uređuju dokument na svakom od svojih Android uređaja umjesto da gledaju na dijeljenom ekranu.

Dostupnost i cijena
Od 17. februara 2023, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ i Galaxy S23 će biti dostupni kod operatora i maloprodavaca, kao i na Samsung.com. Serija Galaxy S23 dolazi u četiri nijanse inspirisane prirodom: fantomski crnoj, krem, zelenoj i boji lavande .

Galaxy S23 Ultra prodavaće se u Crnoj Gori po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1,479EUR Galaxy S23 + po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1, 269 EUR , a Galaxy S23 od 999 EUR.

Promotivna akcija je dostupna kupcima Uređaja na teritoriji Crne Gore u periodu od 01.02.2023. do 16.02.2023. godine ili do isteka zaliha.

Naruči prije svih

Uz kupovinu uređaja iz Galaxy S23 serije i dobijate X2 model sa dvostruko većim memorijskim prostorom* po cijeni osnovne varijante i uštedite do 190 eura.

Navedena promotivna akcija je dostupna kupcima Uređaja na teritoriji Crne Gore u periodu od 01.02.2023. do 16.02.2023. godine ili do isteka zaliha.

Napomena: Odnosi se na: Galaxy S23 8/256 GB po cijeni od 8/128 GB, Galaxy S23+ 8/512 GB po cijeni od 8/256 GB i Galaxy S23 Ultra 12/512 GB po cijeni od 8/256 GB. Ne uključuje model od 1 TB.

Za više informacija o seriji Galaxy S23 posjetite: www.samsung.com/rs/offer/preorder-galaxy-s23-mne

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi http://news.samsung.com.

Galaxy S23 Ultra
Ekran 6.8-inčni QHD+ Edge*
Dinamički AMOLED 2X ekran
Superbrza 120Hz stopa osvježavanja (1~120Hz)
240Hz brzina reagovanja na dodir u režimu igranja
Pojačivač slike
Unaprijeđena udobnost
*Mjereno dijagonalno, stvarna površina gledanja je manja zbog zaobljenih ivica i otvora za kameru.
Dimenzije i težina 78.1 X 163.4 X 8.9mm, 234g
Kamera 12MP ultraširoka kamera
• F2.2, FOV 120˚

200 MP široka kamera
• F1.7, FOV 85˚

10MP telefoto kamera
• 3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

10MP telefoto kamera
• 10x Optical Zoom, F4.9, FOV 11˚

12MP prednja kamera
• F2.2, FOV 80˚
*100X zum prostora obuhvata 10x optički zum i 10x digitalni zum sa tehnologijom Vi super rezolucije.
Zumiranje preko 10x može da izazove lošiji kvalitet slike.
AP Snapdragon® 8 Gen 2 mobilna platforma za Galaxy
Memorija 12GB + 1TB
12 + 512GB
8 + 256GB
*Dostupan kapacitet skladištenja zavisi od preuzetog softvera.
*Opcija memorije zavisi od tržišta.
Baterija 5,000mAh
* Tipična vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima treće strane. Tipična vrijednost je procijenjena srednja vrijednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu. Procijenjeni (minimalni) kapacitet je 4,855mAh. Stvarno trajanje baterije može da zavisi od mrežnog okruženja, obrazaca korišćenja i drugih faktora.
Punjenje* Žično punjenje: Do 65% punjenja za oko 30 minuta sa 45W adapterom* i 5A USB-C kablom* Brzo bežično punjenje 2.0* Bežično deljenje napajanja
*Žično punjenje kompatibilno sa QC2.0 i AFC.
**45W strujni adapter se prodaje zasebno. Koristite samo punjače i kablove koje je odobrio Samsung.
*** Na osnovu internih testiranja u Samsung laboratoriji sprovedenih sa 45W putnim adapterom povezanim na novu verziju modela Galaxy S23 Ultra pre lansiranja dok je uređaj imao 0% baterije, dok su sve usluge, funkcije i ekran isključeni. Stvarna brzina punjenja može da zavisi od korišćenja, uslova punjenja i drugih faktora.
****Bežično punjenje kompatibilno sa WPC.
* Ograničeno na Samsung ili druge brendove pametnih telefona sa Qi bežičnim punjenjem, kao što su Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, serija S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, serija S21, Z Fold2, serija Note20, serija S20, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE i Note5. Dostupno samo na određenim Samsung Galaxy nosivim uređajima kao što su Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch i Galaxy Buds. Ako je baterija ispod 30%, može se desiti da bežično deljenje napajanja ne funkcioniše. Može se desiti da ne radi sa određenom dodatnom opremom, poklopcima, uređajima drugih brendova ili nekim Samsung nosivim uređajima. Tokom deljenja napajanja, može da utiče na prijem poziva ili usluge podataka, u zavisnosti od mrežnog okruženja.
OS Android 13
One UI 5.1
Mreža i konektivnost
5G, LTE
, Wi-Fi 6E**, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*Zahteva optimalnu vezu sa 5G mrežom, dostupnu na odabranim tržištima. Proverite dostupnost i detalje sa svojim operatorom. Brzina preuzimanja i strimovanja može da zavisi od provajdera sadržaja, serverske veze i drugih faktora.
**Dostupnost LTE modela zavisi od tržišta i operatora. Stvarna brzina može da varira u zavisnosti od tržišta, operatora i korisničkog okruženja.
***Dostupnost Wi-Fi 6E mreže može da zavisi od tržišta, mrežnog provajdera i korisničkog okruženja. Zahteva optimalnu konekciju. Zahteva Wi-Fi 6E ruter.
Bezbjednost Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Vodootpornost IP68
* IP68 rejting: Testirano u laboratorijskim uslovima. Vodootporan do dubine od 1,5 metara u slatkoj vodi do 30 minuta i zaštićen od prašine, prljavštine i peska. Isperite ostatke /osušite nakon kvašenja. Ne savetuje se za korišćenje na plaži ili bazenu. Otpornost na vodu i prašinu uređaja nije trajna, već se može menjati tokom vremena.

Galaxy S23 and Galaxy S23+
Galaxy S23 Galaxy S23+
Ekran 6.1-inčni FHD+*
Dinamički AMOLED 2X ekran
Superbrza 120Hz stopa osvežavanja (48~120Hz)
240Hz brzina reagovanja na dodir u režimu igranja
Pojačivač slike
Unapređena udobnost 6.6-inčni FHD+*
Dinamički AMOLED 2X ekran
Superbrza 120Hz stopa osvežavanja (48~120Hz)
240Hz brzina reagovanja na dodir u režimu igranja
Pojačivač slike
Unapređena udobnost
* Mereno dijagonalno, veličina ekrana modela Galaxy S23 je 6.1 inča punog pravougaonika i 5.9 inča kad se uračunaju zaobljene ivice, veličina ekrana modela Galaxy S23+ je 6.6 inča punog pravougaonika i 6.4 inča kad se uračunaju zaobljene ivice; stvarna površina gledanja je manja zbog zaobljenih ivica i otvora za kameru.
Dimenzije i težina 70.9 x 146.3 x 7.6mm, 168g 76.2 x 157.8 x 7.6mm, 196g
Kamera 12MP ultraširoka kamera
• F2.2, FOV 120˚

50 MP široka kamera
• F1.8, FOV 85˚

10MP telefoto kamera
• 3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

12MP prednja kamera
• F2.2, FOV 80˚
Snapdragon® 8 Gen 2 mobilna platforma za Galaxy
AP
Memorija 8 + 256GB
8 + 128GB 8 + 512GB
8 + 256GB
* Dostupan kapacitet skladištenja zavisi od preuzetog softvera.

  • Opcije memorija mogu se razlikovati u zavisnosti od tržišta

Baterija 3,900mAh 4,700mAh
* Tipična vrednost testirana u laboratorijskim uslovima treće strane. Tipična vrednost je procenjena srednja vrednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu. Procenjeni (minimalni) kapacitet je 3,785mAh za Galaxy S23 i 4,563mAh za Galaxy S23+. Stvarno trajanje baterije može da zavisi od mrežnog okruženja, obrazaca korišćenja i drugih faktora.

Punjenje* Žično punjenje: Do 50% punjenja za oko 30 minuta sa 25W adapterom* i 3A USB-C kablom* Brzo bežično punjenje 2.0* Bežično deljenje napajanja Žično punjenje: Do 65% punjenja za oko 30 minuta sa 45W adapterom* i 5A USB-C kablom* Brzo bežično punjenje 2.0* Bežično deljenje napajanja
* Žično punjenje kompatibilno sa QC2.0 i AFC.
**Strujni adapter i data kabl se prodaju zasebno. Korišćenje originalnog Samsung 45W strujnog adaptera i data kabla se preporučuju za Galaxy S23+, a originalni Samsung 25W strujni adapter i data kabl se preporučuju za Galaxy S23.
***Na osnovu internih testiranja u Samsung laboratoriji sprovedenih sa 25W putnim adapterom povezanim na novu verziju modela Galaxy S23 i 45W putnim adapterom povezanim na novu verziju Galaxy S23+ pre lansiranja dok je uređaj imao 0% baterije, dok su sve usluge, funkcije i ekran isključeni. Stvarna brzina punjenja može da zavisi od korišćenja, uslova punjenja i drugih faktora.
**** Bežično punjenje kompatibilno sa WPC.
***** Ograničeno na Samsung ili druge brendove pametnih telefona sa C Qi bežičnim punjenjem, kao što su Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, serija S22, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G,serija S21, Z Fold2, serija Note20, serija S20, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE i Note5. Dostupno samo na određenim Samsung Galaxy nosivim uređajima kao što su Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch i Galaxy Buds. Ako je baterija ispod 30%, može se desiti da bežično deljenje napajanja ne funkcioniše. Može se desiti da ne radi sa određenom dodatnom opremom, poklopcima, uređajima drugih brendova ili nekim Samsung nosivim uređajima. Tokom deljenja napajanja, može da utiče na prijem poziva ili usluge podataka, u zavisnosti od mrežnog okruženja.
OS Android 13
One UI 5.1

Mreža i konektivnost
5G, LTE, Wi-Fi 6E, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*5G usluge su podržane samo na lokacijama sa 5G mrežom. Zahtjeva optimalnu vezu sa 5G mrežom. Stvarna brzina može da zavisi od tržišta, operatora i korisničkog okruženja.
**Dostupnost LTE modela zavisi od tržišta i operatora. ***Dostupnost Wi-Fi 6E mreže može da zavisi od tržišta, mrežnog provajdera i korisničkog okruženja. Zahtjeva optimalnu konekciju. Zahteva Wi-Fi 6E ruter.
Bezbjednost Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Vodootpornost IP68
* IP68 rejting: Testirano u laboratorijskim uslovima. Vodootporan do dubine od 1,5 metara u slatkoj vodi do 30 minuta i zaštićen od prašine, prljavštine i pjeska. Isperite ostatke /osušite nakon kvašenja. Ne savjetuje se za korišćenje na plaži ili bazenu. Otpornost na vodu i prašinu uređaja nije trajna, već se može mijenjati tokom vremena.

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …