Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala Tajić odlazi u penziju. Saznanja Primorskog portala potvrdio je Tajić.

Jedan od razloga odlaska u prijevremenu penziju su i potezi aktuelnog Odbora direktora kompanije koji su u mimoilaženju sa menadžmentom, a nesuglasice su kulminirale.

Za vd izvršnog direktora imenovan je Mirsad Tršić. Ostavku u Odboru direktora podnijela je Sehera Kalender.

Ona je odbornica Bošnjačke stranke u Skupštini Opštine Bar. Po zakonu o privrednim društvima Vlada u narednih 30 dana treba da sazove Skupštinu akcionara Barske plovidbe kao i da predloži članove Odbora direktora.

Podsjetimo, krajem oktobra prošle godine Vlada Crne Gore na telefonskoj sjednici predložila je Skupštini akcionara „Barska plovidba“ AD Bar da za članove Odbora direktora izabere Seheru Kalender, Ivicu Pavlovića, Miloša Raičevića i Slavenka Šarića ispred države kao većinskog vlasnika preduzeća, oko 52 % akcija. Predstavnik manjinskih akcionara je Aleksandar Jovović.

Mjesto u odboru direktora Barske plovidbe, kao predstavnici države pojedini su “zaslužili” ambicioznim najavama kupovine putničkog broda, obnavljavanje pomorske linije Bar-Bari-Bar.

Do sada od kupovine feribota nema ništa pa se kao alternativa pominje najam putničkog broda što je upitno po pitanju ekonomske opravdanosti.

Podsjetimo, Barska plovidba je ostala bez putničkog broda decembra 2016. godine kada je feribot Sveti Stefan 2 izgubio klasu, a Crna Gora ostala bez pomorske veze sa Italijom tokom svih 12 mjeseci. Jedina pomorska trajektna linija je obustavljena nakon 52 godine.

Od 2017. do prošle godine, čelnici AD Braska plovidba i „Jadrolinija“ iz Rijeke potpisali su ugovor o međusobnoj saradnji pa je feribot „Dubrovnik“ sezonski plovio na liniji Bar –Bari.

Za Barsku plovidbu u tekućoj godini je neizvjesno i obnavljanje ugovora. Kompanija Jadrolinija iz Rijeke prodaje feribot “Dubrovnik” jer mu u martu ističe klasa.

Kod Hrvata opada interesovanje za uvođenje drugog putničkog broda zbog povećanih troškova u luci Bari, plaćanje duplih vezova i pilotaža za putovaje u Crnu Goru jer nije članica EU.

Primorski.me

Provjerite slična mjesta

Reagovanje dr Irene Radović povodom izjave sudije Mladena Grdinića: On je novi Jovanić

Sudija Mladen Grdinić, reagujući na novinski tekst „Mediji ga povezivali s Medenicom..“ pomenuo je i …