Eraković: Predsjednički izbori prekretnica protiv okupacije Crne Gore

Predstojeći predsjednički izbori su prekretnica i građani moraju biti svjesni važnosti jer se otvaraju vrata skidanju okupacije Crne Gore i porobljavanju institucija, zbog čega suverenistički blok treba da ima zajedničkog kandidata, koji će odgovornim odnosom prema državi doći do sigurne pobjede, ocijenio je u emisiji „Znam da znaš“ Gradske televizije poslanik i potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

Trenutno imamo jednu grupaciju, uzurpatore, koji, kako je rekao, upravljaju Crnom Gorom i ne odražavaju volju građana.

“Prije razgovora o konkretnom kandidatu moramo biti potpuno svjesni šta nas očekuje u izbornom procesu koji je pred nama. Jedna ozbiljna i odgovorna pozicija naše države Crne Gore i shodno takvoj poziciji naš sledstveni odgovor. Moramo biti svjesni važnosti ovih izbora i priznati da se Crna Gora danas nalazi u statusu okupirane države”, kazao je Eraković.

Porobljene su, ističe, sve institucije naše države, nema nikakvog zazora od uticaja na parlament, niti izvršnu i sudsku vlast.

“U takvoj situaciji važnost predsjedničkih izbora je mnogo veća. Sjetimo se i sami kakva je pozicija predsjednika države definisana u Ustavu Crne Gore. U prethodnom periodu samo zahvaljujući političkoj mudrosti, pameti i svim onim vrlinama koje ga krase u posljednjih 30 godina bistvovanja na političkoj sceni predsjednik Crne Gore je uspio da odbani mnoge važne temelje ove države. Danas ovi izbori trebaju da predstavljaju odškrinuta vrata koja će biti ulaznica za odrobljavanje Crne Gore u kojoj se ona nalazi u ovom trenutku“, smatra Eraković.

Ono što sada živimo, naglašava, nije izborna volja građana Crne Gore.

“Građani koji su glasali za URU, Demokrate, SNP pa čak i oni koji su kasnije glasali za Evropu sad sigurno nijesu glasali za uništavanje crnogroskih institucija. Nijesu glasali da se u tim institucijama ne vijore više crnogorske zastave, nijesu glasali za politiku koja će da progoni ljude koji brane crnogorski identitet. Nijesu glasali za politiku koja zabranjuje crnogorski jezik, za uništenje svega crnogorskog i proevropskog. Sigurno su glasali i imali druge motive sagledavajući greške koje smo i mi pravili u prethodnom periodu, ali ovo šta sad Crne Gora živi i šta proživljava nije bio izbor tih građana”, uvjeren je Eraković.

Trenutno, prema njegovoj ocjeni, imamo jednu grupaciju, uzurpatore, koji upravljaju Crnom Gorom i koji ne odražavaju volju građana. “Moramo iskoristiti ovu priliku i šansu, jer ovi izboru treba da budu prekretnica u budućem periodu Crne Gore. Ko god bude kandidat treba da bude kandidat isped suverenističkog bloka. Očekujem maksimalnu odgovornost i disciplinu, jedan pravi odnos prema državi jer odnos prema državi odnosno prema onom kandidatu koji bude na predsjedničkim izborima mora da bude odnos građana koji poštuju suverenost Crne Gore prema tom izboru”, rekao je Eraković.

Treba da se, kako je kazao, usresrede i pokažu odgovornost da ne dozvole bilo kakve različite pizme, sujete i netrpljivosti.

“Sada nema nijednog razloga da raspravljamo zašto ovaj kandidat ili onaj kandidat. Ko god bio, ona ili on, mora da bude reprezent kompletnog suverenističkog bloka. Jedan jedini interes mora da nam bude Crna Gora i njen evropski put. Nije me iznenadila kandidatura Milojka Spajića za predsjedničke izbore, što ima pravo svaki građanin koji ispunjava uslove. Mi moramo da se okrenemo našem konadidatu i mobilizaciji suvereničkog bloka. Siguran sam da mobilazicija ljudi koji vjeruju u evropski put može dovesti do sigurne pobjede našeg predjsedničkog kandidata“, zaključio je Eraković.

Gradski.me

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …