Više hiljada gostiju na Bjelasici

Da je bilo snijega, bilo bi preko dvadeset ovakvih turističkih dana u januaru. Imali bi prava da pričamo i očekujemo rekordnu zimsku sezonu. Ovako je naš cilj – nadoknaditi propušteno, ono što su „uzele“ prve tri nedjelje januara bez snijega, što će biti teško ili gotovo nemoguće.

Mart je proljećni mjesec i kada ima uslova za skijanje – skijanje je „izašlo“ iz navika naših gostiju… Sa ovakvim uvodom počinje raport sa, do sada, najboljeg turističkog dana i turističkog vikenda ove sezone. Više hiljada gostiju je na Bjelasici kao što i priiliči posljednjem januarskom vikendu.

Sa puno turističke i radne energije je i AleksandarV lahović, direktor TO Kolašina, koji kaže da je odmah nakon „podrške“ snijega došlo do porasta broja rezervacija i interesovanja gostiju za boravak i smještaj u Kolašinu.

Tokom prethodne nedjelje popunjenost kapaciteta je bila oko 70 odsto. Vikend je donio maksimalnu popunjenost i pravo da izgovorimo rečenicu, kako se „traži krevet više“.

Svakodnevno funkcioniše besplatan autobuski prevoz od centra grada do skijališta. Najveće interesovanje je gostiju iz Crne Gore kao i iz Albanije i Srbije…

– Imamo i dosta jednodnevnih posjeta iz Podgorice i primorskih opština. Najave za dolazeći period su dobre a prema sadašnjim procjenama i vremenske prilike će nam ići naruku tako da se nadam da ćemo, koliko to bude moguće, nadoknaditi gubitke sa početka sezone. Nadamo se da će sezona trajati do početka aprila a važno je istaći da gosti pored skijanja mogu da uživaju u vožnji motornim sankama, šetnji krpljama kao i brojnim drugim zanimljivostima koje organizuju turističke agencije – kazao je direktor TO Kolašin.

Prvi pravi turistički vikend je i na Ski centru Kolašin 1450. Potvrđuje to i Milica Šćepanović, direktorica ovoga skijališta.

– Na ovim skijaškim stazama se prvi put skijaški upoznala Bjelasica tako da ima dosta gostiju koji ih nikada ne „preskaču“. U funkciji su ski lift ,,Jezerine“, dvosjed ,,Ćupovi“, šestosjed ,,Viline vode“, bejbi lift kao i žičara K 7 kojom su sada spojeni Ski centar Kolašin 1450 i Ski centar Kolašin 1600. Snijega ima dovoljno, i te kako smo zadovoljni posjetom i vjerujemo da će se ovakav trend nastaviti – kazala nam je Šćepanović, direktorica Ski centar Kolašin 1450.

Na Ski centru Kolašin 1600 je takođe pravi turistički zimski „mravinjak“. Bojan Medenica, direktor Ski centra Kolašin 1600, izrazio je zadovoljstvo pravim turističkim ambijentom i odličnom posjećenošću skijališta.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …