Naš cilj je da svedemo na minimum nezakonite aktivnosti u zaštićenim područjima


„JPNPCG preduzima sve aktivnosti zakonom definisane kako bi zaštitili jedan od naših najvrijednijih resursa i u tim aktivnostima neće biti selektivnosti. Zato apelujemo na sve građane da nam pomognu kako bi nelegalne aktivnosti sveli na minimum i kako bi na taj način doprinijeli očuvanju ekosistema NP Skadarsko jezero koji je zaista ugrožen“, izjavio je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.
Takođe je dodao da će JPNPCG nastojati da obezbijedi sva neophodna tehnička sredstva kako bi se zaštita prostora vršila još kvalitetnije i odgovornije. Aktivno radimo na tome da obezbijedimo bolje uslove za nadzornike, kao i nova materijalno-tehnička sredstva.
Imajući u vidu značaj i bogatstvo zaštićenih područja ističemo da se najbolji standardi u očuvanju prirode postižu zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija i organizacija i NVO, kao i svih lokalnih uprava i zajednica koje gravitiraju ovim područjima. U tom pravcu, očekujemo snažniju podršku svih nadležnih organa i svih građana kako bi se postigli značajniji rezultati u ključnim sferama upravljanja i očuvanja NPCG.
Podsjećamo da aktivnosti koje je preduzela Služba zaštite NP Skadarsko jezero i Služba kontrole i monitoringa tokom protekle sedmice i vikenda kada je procesuirano više lica zbog vršenja nezakonitog izlova ribe u ovom zaštićenom prirodnom području, ukazuju da se iste efikasno suzbijaju zajedničkim koordinisanim akcijama, ali i istovremeno na ugroženost prirodnih vrijednosti ovog zaštićenog područja, posebno ribljeg fonda, od strane krivolovaca.

Provjerite slična mjesta

Reagovanje dr Irene Radović povodom izjave sudije Mladena Grdinića: On je novi Jovanić

Sudija Mladen Grdinić, reagujući na novinski tekst „Mediji ga povezivali s Medenicom..“ pomenuo je i …