Viele Euro Geldscheine

Pare iz EU: Privredi i građanima osam, turizmu 3,5 miliona

U sklopu paketa podrške za prevazilaženje energetske krize, Evropska komisija je Crnoj Gori dodijelila 30 miliona eura, od kojih će 90 odsto, odnosno 27 miliona, biti dostupno odmah, dok će preostalih 10 odsto, odnosno tri miliona biti dostupno nakon sprovođenja svih indikatora.

Od dostupnih 27 miliona, 13 će biti usmjereno za unapređenje energetske efikasnosti, 8,5 miliona za podršku najugroženijim kategorijama stanovništva, dok će ostala tri miliona biti dostupna kroz druge mehanizme dodatne podrške Evropske komisije za realizaciju tzv. mekih reformskih mjera energetskog tržišta.

Imajući u vidu da od 1. januara ove godine nije došlo do povećanja cijene električne energije, što bi dodatno podstaklo inflatorna kretanja i dodatno se negativno odrazilo na standard stanovništa i likvidnost preduzeća, definisana je okvirna struktura potrošnje dodijeljenih 30 miliona eura direktne budžetske podrške od strane Evropske komisije za prevazilaženje energetske krize u Crnoj Gori – piše u dokumentu koji je Vlada usvojila na sjednici prije dvije sedmice.

Dan

Provjerite slična mjesta

Milatović u Bijelom Polju: DIJASPORA NE ZASLUŽUJE DA JE TRETIRAJU KAO REZERVOAR GLASOVA

Protiv mene se vodi organizovana hajka, žele građane obmanuti kako se ja zalažem za oduzimanje …