Lekić: Formiranje vlade minirano, Abazović obmanjuje javnost

Lider Demos-a, Miodrag Lekić, oglasio se na Fejsbuku kako bi pojasnio retrospektivu pokušaja formiranja vlade i “nastavak neistina Dritana Abazovića“.

-Polazeći od utiska da je građanima dosta toga jasno, a da ponornice falsifikovanih činjenica i političkog muljanja ipak izbiju, nekada i silovito, na površinu, nisam u proteklom periodu imao veće motive da objašnjavam retrospektivu pokušaja formiranja vlade. To i sada činim nerado, ali držeći do ozbiljnosti u javnom prostoru i upravo do obaveze poštovanja javnih činjenica dužan sam zbog građana da ukažem na izjave i tumačenja Dritana Abazovića u sinoćnoj televizijskoj emisiji koje ne odgovaraju istini- kazao je Lekić.

On poručuje da “iskustva Abazovića prilikom sastavljanja dvije vlade” ne daju mu za pravo da “bujicama neistina ocjenjuje pokušaj formiranja nove”.

-Velika iskustva Abazovića prilikom sastavljanja dvije vlade, čijim će se ideološko-crkvenim, inostrano – kolonijalnim i javno korumpiranim komponentama vjerovatno baviti istorija, nikako mu ne daju za pravo da sa kritičke visine i bujicama neistina ocjenjuje pokušaj i tokove formiranja nove vlade. Dakle, formiranje vlade na poznatim pravilima parlamentarne demokratije, sve na javan način, bez uplitanja drugih i vaninstitucionalnih, iz zemlje ili van nje- ističe Lekić.

Posebno mu, kako kaže, ne daje pravo da “obmanjuje javnost, poput neodgovornih i netačnih tvrdnji “da se nisu znali programski ciljevi i priroriteti” zatim “ ime ministra poljoprivrede i drugih ministara…””.

-Iako sam u prethodnom demantu ( 13. januara) sličnih Abazovićevih izjava naveo činjenice, dužan sam, to činim i ovog puta, da podsjetim građane: Da su poslanici iz pokreta URA 2. septembra 2022. potisali zajedno sa ostalim strankam Politički sporazum parlamentarne većine u kojem su preciznim tačkama saopšteni programski ciljevi i proriteti nove vlade. Takođe, tada su dogovoreni principi raspodjele ministarskih mjesta među parlametarnim strankama. Da je na sastanku 27. decembra održanom u prostorijama kluba “ Demokrate – Demos” postignut dogovor, u kojem su učestvovali Abazović i predstavnik SNP-a, da se odmah nakon praznika prikupe potpisi parlamentarne većine kojima bi se zakazala sjednica Skupštine- kaže Lekić.

Podsjeća da se “intezivnim konsultacijama do održavanja sjednice Skupštine pokuša doći do dogovora oko sastava, i razumije se, kompletiranja svih neophodnih elemenata za budući rad vlade”.

Dan

Provjerite slična mjesta

Policijski pretresi: Nađeni birački spiskovi, kopije ličnih karata, izborni materijal…

Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim …