Na zahtjev Srbije: Šarićima blokirana imovina u Crnoj Gori

Privremeno je oduzeta imovina članova porodice Darka Šarića u Crnoj Gori, zbog sumnje da je stečena kriminalnom djelatnošću.

To su ovdašnje pravosudne vlasti uradile na zahtjev kolega iz Srbije u predmetu protiv navodnog balkanskog narkošefa i njegove ekipe – zbog teškog ubistva, stvaranja kriminalne organizacije, šverca droge, ilegalnog držanja oružja, izazivanja opšte opasnosti, zloupotrebe službenog položaja…

Njegovom bratu, sestri i kćerki u Crnoj Gori privremeno su blokirani brojni stanovi, firma, poslovni prostori, zemlja…

Sutkinja Suzana Mugoša donijela je rješenje o privremenom oduzimanju te milionski vrijedne imovine.

Šarić je uhapšen u aprilu prošle godine u Beogradu, nekoliko mjeseci nakon što je pušten da se brani sa slobode u sudskom procesu za šverc kokaina.

Terete ga i da je iz Istražnog zatvora, preko kriptovane telefonske Skaj aplikacije, organizovao međunarodni šverc droge, ubistva saradnika i suparnika iz drugog klana, ali i zastrašivanje svjedoka u postupku koji se godinama vodi protiv njega zbog pranja novca i krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Zamolnica
Postupajući po zamolnici kolega iz Srbije, Viši sud je na zahtjev crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) donio privremenu mjeru zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti koje su u vlasništvu njegove kćerke Nikoline Šarić, brata Duška Šarića i sestre Danijele Šarić.

To je učinjeno na osnovu Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

U evidenciji Uprave za katastar i državnu imovinu, zabrana raspolaganja i korišćenja nad tim nepokretnostima upisana je 11. januara.

Dušku Šariću tim rješenjem 11. januara blokirano je desetak poslovnih prostora površine oko 700 kvadratnih metara, dvorište poslovne zgrade, porodična stambena zgrada površine 61 kvadrat, nestambeni prostor površine 49 kvadrata, garsonjera isto tolike površine, dvije sobe…

Blokada je stavljena i na dvorište površine 423 kvadrata, neplodno zemljište površine 384 kvadrata, zatim i na dvorište površine 136 kvadrata, porodičnu zgradu u kojoj su poslovni i stambeni prostori, njivu od 422 kvadrata…

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …