Pošta Crne Gore trebalo bi da preraste u Poštansku štedionicu

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je u zvaničnoj posjeti Srbiji najavio je da će Pošta Crne Gore u trebalo da preraste u Poštansku štedionicu. Damjanović se osvrnuo i na pitanje platnog prometa između dvije zemlje i ocijenio da saradnju u toj oblasti treba urgentno rješavati.

Saradnja u oblasti platnog prometa je nešto što treba urgentno rješavati jer time smanjujemo troškove za građane i privredne subjekte”, kazao je Damjanović

On je gostujući na Kurir televiziji ocijenio da je Srbija je značajno uvećala prihode od igara na sreću, pa će u skladu sa iskustvom susjeda i Crna Gora pokušati da unaprijedi ovu oblast.

“Ova Vlada je resetovala odnose sa Srbijom što je u najboljem interesu najvećeg dijela građana Crne Gore i Srbije”, ocijenio je Damjanović.

Riječi je bilo i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, robnoj razmjeni i energetici.

“Autoput je prioritet kada su u pitanju infrastrukturni projekti.S obzirom da je u Crnoj Gori od skoro uvedena fiskalizacija, razmijenićemo iskustva o inovativnijim tehnikama za bolju naplatu prihoda. Možemo značajno unaprijediti procedure prelaska granice”, kazao je Damjanović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Održan drugi sastanak Radnog tima za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa

Održan je drugi sastanak Radnog tima za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa, kojim je …