Knežević: Obnovimo parlamentarnu većinu i izaberimo novu vladu

Jedan od lidera i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević ponudio je da se sazove nova sjednica, obnovi parlamentarna većina i izabere nova vlada.

Da se zajednički danas ili sjutra dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu. Da prva tačka dnevnog reda bude izbor nove Vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi, poručio je Knežević u emisiji Načisto na TV Vijesti.

On je naveo da je DF već skupio 10 hiljada potpisa za svog kandidata za predsjednika države i istakao da će Andrija Mandić biti njihov kandidat ako kandidat DPS-a bude Milo Đukanović.

Kazao je i da neće skraćivati mandat Skupštini zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS), pa poziva Demokrate, Građanski pokret URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da se koliko danas dogovore o sazivanju vanredne sjednice parlamenta, na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi, kazao je on.

Knežević je kazao da on trenutno nije u igri kao mogući kandidat za predsjednika.

DF svakako ima kandidata, ja znam njegovo ime. Da smo mi već prikupili deset hiljada potpisa iako je potrebno osam hiljada 101, da ćemo te potpise sortirati već u ponedjeljak. Vjerujem da će naš kandidat sigurno ući u drugi krug i da će se tamo naći sa kandidatom DPS-a, ko god to bio, a sve mi se čini u ovom trenutku biti Milo Đukanović, naglasio je on.

Dan/Vijesti.

Provjerite slična mjesta

Mekalister: Crna Gora je predvodnik, pozitivna atmosfera iz Podgorice donijeta u Brisel

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je proširenje EU na Zapadni Balkan pitanje …