Ćalović Marković: Ne ulažu se napori da se sa SD, SDP i manjinama postigne dogovor o izboru sudija

Ne vidim da se ulažu bili kakvi napori da se sa Socijaldemokrata, Socijaldemokratskom partijom i manjinama postigne neki dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda, do čega može doći u drugom krugu i bez glasova Demokratske partije socijalista (DPS).

To je u Bojama rekla direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković.

Ona je kazala da predlog potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak da se kandidati za sudije izvlače pokazuje nivo neozbiljnosti s kojom partije prilaze rešavanju problema u Crno jGori.

“Ne samo što smo čuli takvo rešenje od Bošnjak nego još gore, ni od koga nismo čuli bolje rešenje. Onda bi predlog Bošnjak dobio manje pažnje”.

Dodaje da djeluje kao da će vladajuća većina podržati svoje kandidate i kao da ćemo gledati reprizu prethodnog postupka izbora sudija.

“Najgore je što je sve predstava za javnost. Niko se ne bavi time da se izaberu najstručniji kandidati, već da su poslušni njihovoj partiji. Došli smo do toga da se sa nekim providinim izgovorima kandidati etiketiraju koje su nacionalnosti, a druga pitanja vezana za iskustvo izostaju. Kriterijumi su vrlo uopšteni”, istakla je Ćalović Marković.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …