Air Montenegro: Letovi otkazani zbog tehničke neispravnosti na avionu

Nacionalna avio kompanija Er Montenegro saopštila je da je juče uočena tehnička neispravnost na avionu AOA zbog čega su otkazani letovi te iz Podgorice za Beograd i Ljubljanu koji su bili zakazani za jutros.

– Nakon svakog letačkog dana u kompaniji Air Montenegro obavlja se redovna i stroga tehnička kontrola aviona prilikom koje je juče, 24. januara, uočena određena tehnička neispravnost na avionu AOA – saopšteno je iz kompanije.

Napominju da taj problem nije mogao ni u jednom trenutku da ugrozi bezbjednost leta, već da su u pitanju stoge procedure iz oblasti sigurnosti i bezbjednosti koje su standardne za avijaciju.

– S obzirom na to da nacionalni avio-prevoznik sigurnost i bezbjednost putnika postavlja kao apsolutni prioritet, trenutno se radi na otklanjanju neispravnosti, što je uslovilo i određene izmjene režima saobraćaja – ističe se u saopštenju kompanije.

Objašnjavaju da će se let za Ljubljanu, koji je planiran danas, realizovati u petak, o čemu su, kako kažu u Er Montenegru, putnici obaviješteni odmah, odnosno u rokovima u kojima je to, s obzirom na nepredviđene okolnosti, bilo jedino moguće.

– Air Montenegro u svakoj situaciji vodi računa o svojim putnicima, poštujući i Zakon o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju pa je putnicima na ovom letu, pored alternativnog datuma, ponuđena i opcija novčane refundacije – ističe se u saopštenju kompanije.

Kada je u pitanju današnji jutarnji let za Beograd, svi putnici su, tvrde, u saradnji sa partnerima kompanije, stigli do svog odredišta.

– Pravovremenom reakcijom tima nacionalne avio-kompanije, obezbijeđen je i zamjenski avion tako da se preostali saobraćaj odvija neometano i po redu letjenja. Zbog situacije koja je bez sumnje uticala na promjenu planova određenog broja putnika, još jednom upućujemo izvinjenje. Služba podrške će i dalje o svakoj eventualnoj izmjeni blagovremeno obavještavati putnike koji se mogu informisati i putem e-mailacustomer.support@airmontenegro.com – saopšteno je iz Er Montenegra.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Heroj Dibrani: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač…

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je …