Radnicima neprihvatljiva privatizacija Instituta

Država Crna Gora mora da zadrži većinsko vlasništvo u Institutu “Dr Simo Milošević”, poručeno je sa protesta radnika, koji je organizovan danas u Meljinama. Kako prenosi TVCG radnici su jutros primili novembarsku platu.

Radnici su poručili da Institut nije gubitnik koji traži državnu pomoć, a da su dugovi posljedica višedecenijske nebrige država.

“Radnici u Institutu su jedini u Crnoj Gori za koje ne važi Grandski kolektivni ugovor za zdravstvo”, poručeno je sa skupa.

Radnici kažu i da je neprihvatljivo da se aktelizuje tema privatizacije posebno ne, kako kažu, po cijeni od 10 miliona za 228 hiljada kvadratnih metara zemljišta i objekata od 85.000 kvadrata.

“Mišljenja samo da država Crna Gora mora zadržati većinsko vlasništvo nad Institutom iz više zaloga”, poručeno je sa skupa.

Ulica nije naš izbor već nužda u egzistencijalnoj borbi mi samo želimo da radimo svoj posao i da sačuvamo Institut kao brend Crne Gore”, saopštili su radnici.

Uprava Instituta ranije je najavila da bi ta kompanija mogla ući u stečaj ukoliko Fond zdravstva ne uplati avans u iznosu od 1,2 miliona eura, koji je obećan na sastanku sa premijerom Dritanom Abazovićem krajem decembra. Tom uplatom bi se riješio problem blokade računa, ali ne i ogromnih akumuliranih dugova koji iznose skoro 30 miliona eura.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …