Kupio falsifikovanu vozačku dozvolu (A,B,C): U kafiću dao 1.200 eura

Opštinsko državno tužilaštvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 30-godišnjaka iz Siska, nakon što ga je policija na području Vojnića uhvatila sa falsifikovanom vozačkom dozvolom iz BiH za čak tri kategorije.

Koristio ju je punih šest mjeseci. Na ispitivanju se branio dosta urnebesno – iako nikada nije položio vozački ispit, mislio je da je vozačka nabavljena legalno, a ne da je krivotvorena.

Zaustavili su ga 18. novembra prošle godine u 15.45 časova u mjestu Grabovac Vojnićki u automobilu Opel Astra slatinskih oznaka, te je tada policajcima dao vozačku dozvolu na uvid. Oni su odmah shvatili da se radi o falsifikatu.

Krivično su ga prijavili tužilaštvu zbog krivotvorenja dokumenta, piše KAportal.

Ispitan pred policijskim službenikom kao osumnjičeni u obrani je naveo da je u Osijek išao “izvaditi vozačku dozvolu”, ali da je sreo prijatelja kojem je rekao da bi htio dozvolu za upravljanje vozilima A, B i C kategorije. On, dakle, nema položen vozački ispit niti ga želi položiti, ali želi vozačku dozvolu s tri kategorije, A, B, i C – regularnim putem.

On ga je spojio s čovjekom iz BiH te su se našli u kafiću nedaleko od granice, “obavio je fotografisanje te je kroz desetak dana potpisao neke papire”. Tog čovjeka s kojim se našao, kaže, upitao je treba li dolaziti na vožnju i treba li prijaviti privremeno boravište u BiH, na što mu je ovaj odgovorio da ne treba i da će to riješiti kroz protokol odnosno da će ga on prijaviti.

Netavisne

Provjerite slična mjesta

Vlahović, Gegaj i Musić nezakonito smijenjeni

Viši podgorički sud donio je presudu kojom je, kao neosnovana, odbijena žalba zaštitnika imovinsko-pravnih odnosa …