Kordić: Očekujem da Mandić bude kandidat za predsjednika

Demokratski front će na predsjedničkim izborima imati svog kanidata. Vjerujem i očekujem da to bude predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, kazala je predsjednica skupštinskog Ustavnog odbora Simonida Kordić.

Uvjerena je da će na ovim izborima svi blokovi imati svog kandidata.

Vjerujem da ćemo na ovim izborima vidjeti najmanje tri relevantna kandidata – jedan će biti kandidat režima, jedan koji ima podršku centara uticaja van Crne Gore i jedan narodni kandidat, onaj koji je utemeljen u izbornoj volji građana Crne Gore. U tom opisu vidim kandidata DF-a, rekla je Kordić za Adria TV.

Kako je dodala, u tom izbornom ciklusu, koji je većinski po prirodi, ne može biti naknadnog dogovaranja, kojim se modifikuje i mijenja izborna volja građana.

Kao što je to bilo u slučaju prethodne dvije vlade. Onaj kandidat koji dobije većinu – obavljaće funkciju predsjednika Crne Gore, naglasila je Kordić.

Osvrnula se i na aktuelna saslušanja kandidata za sudije Ustavnog suda, koja traju već nedjelju dana.

Sa današnjim danom smo preko polovine kandidata već saslušali. Očekujem da ćemo u četvrtak završiti, rekla je Kordić.

Ovoga puta, ukazala je, ima više kandidata nego i u jednom od prethodnih procesa.

Ovo je šesti konkurs koji ovaj Ustavni odbor raspisuje i drago mi je što kandidati nisu posustali i što je izbor dosta širok. Vjerujem da kvaliteta ne nedostaje, navela je poslanica DF-a.

Nada se da će US biti kompletiran.

Moram da priznam da sam ja vjerovala i da će u prethodnom procesu biti kompletiran ili da će biti izabran bar jedan ili dvoje sudija. Nažalost, dio opozicije nije glasao ni za jednog od kandidata koje je Odbor predložio, podsjetila je Kordić i istakla da jedino kompletan Ustavni sud, sa sedam sudija, može biti operativan i može deblokirati procese čiju deblokadu čekaju svi građani.

Dan

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …