Adžić: Prvi u regionu gradimo Zdravstveni operativni centar za vanredne situacije

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovao je danas početku gradnje Javnog zdravstvenog operativnog centra za vanredne situcije, PHEOC.

Ministar je ovom prilikom istakao da će izgradnja ovog centra, prvog ovog tipa u regionu, biti značajan doprinos  ne samo zdravstvenom sistemu, već i sistemu za vanredne situacije. Prema njegovim riječima, pandemija korona virusa, ali i drugi izazovi nametnuli su potrebu jačeg uvezivanja nadležnih institucija, a dosadašnje iskustvo pokazalo da je međuresorski rad i kvalitetna razmjena informacija neophodna.

Istakao je uvjerenje da će Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a kao centralna karika u sistemu zaštite i spašavanja uspješno sarađivati sa ovim centrom, te omogućiti veći stepen zaštite građana i pomoći u saniranju posljedica u vanrednim situacijama.

Imajući u vidu da se ovaj projekat u potpunosti finansira iz IPA fondova Evropske unije, Crna Gora je još jednom potvrdila da je kredibilan partner  koji u svim oblastima teži dostizanju evropskih standarda, poručio je Adžić.

Provjerite slična mjesta

Andrija Mandić predsjednički kandidat

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić biće …