Zbog snijega i odrona zatvoreno nekoliko puteva

Saobraćaj na magistralnom putu Plužine – Šćepan Polje zbog snijega obustavljen je za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMCSG).

Iz AMCSG navode da je na putnom pravcu Rožaje – Kula – Peć saobraćaj u prekidu za kamione sa prikolicom i šlepere zbog sniježnih nanosa.

Na magistralnom putu Rožaje – Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Putnički saobraćaj se preusmjerava na lokalni put.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin – Mateševo na auto-putu saobraćaju putnička vozila kao i vozila do 3,5 tone.

Magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija zatvoren je za saobraćaj zbog odrona i velike količine vode.

Na magistralnom putu Šavnik – Žabljak zatvoren je saobraćaj za sve kategorije vozila zbog snijega i jake mećave.

Zbog odrona u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara saobraćaj se obustavlja za sve kategorije vozila.

AMCSG navodi i da je na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje – Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.

“Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama, prenose Vijesti.

Na magistralnom putu Podgorica – Bioče od 09.01.2023 godine do 31.01.2023 odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put) Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova. Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica – Cetinje – Nikšić do Komanskog mosta.

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine i uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila. Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina”, piše u saopštenju AMCSG.

Tokom protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile teže, a tri osobe lake povrede.

Iz AMCSG poručuju da se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, u nižim predjelima pada kiša, a u višim predjelima na sjeveru i u centralnim predjelima snijeg. Vidljivost je mjestimično smanjena. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Provjerite slična mjesta

Brat i sestra spašeni nakon što su 36 sati bili pod ruševinama. Najemotivnija priča godine

Dvoje djece (brat i sestra) spašeno je nakon 36 sati iz ruševina na Sjeveru Sirije. …