DPS između pet kandidata bira ko će u trku za predsjednika Crne Gore

Demokratska partija socijalista ozbiljno se priprema za predsjedničke izbore jer u njima vidi šansu za veliki povratak na političku scenu Crne Gore, a trenutno razmatraju opciju najboljeg među pet kandidata, saznaje “Dan” iz dobro obaviještenih izvora iz vrha te partije.

Prema nezvaničnim informacijama, DPS već vrši istraživanja javnog mnjenja ko bi bio najbolji kandidat za predsjedničku trku, a u igri su predsjednik te partije i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović, bivša predsjednica DPS-a i ambasadorka Milica Pejanović Đurišić, aktuelni gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik partije Ivan Vuković, profesor Univerziteta “Džon Hopkins” iz Baltimora (SAD) Siniša Vuković i bivši ministar sporta i član predsjedništva DPS-a Nikola Janović.

U toj partiji još uvijek ne znaju da li će se Milo Đuknović uopšte kandidovati, mada većina smatra da je on najjači adut na predsjedničkim izborima. DPS zasad zvanično ne izlazi ni sa kakvim imenima, ali tvrde da će imati najboljeg kandidata.

Poslanik te partije Andrija Nikolić uvjeren je da će kandidat te partije pobijediti, a ko će to biti odlučiće organi partije narednih dana.

Dan

Provjerite slična mjesta

Andrija Mandić predsjednički kandidat

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić biće …