Ivanine dekoracije, čokoladice i kolači koji oduševljavaju region

Ivana Pantović iz Berana osam godina uspješno se bavi preduzetništvom. Vlasnica je agencije za dekoraciju „Imam ideju”. Ona je zahvaljujući kreativnosti uspješno preprodila krizu izazvanu pandemijom korona virusom.

U njenoj radionici prave se čokoladni kolači i bombone raznih ukusa i zanimljivih oblika. Perfekcionista je po prirodi, osmislila je zanimljiva pakovanja, pa je svaka čokolada priča za sebe.

ORGANIZACIJA

Organizator je mnogih dešavanja u Beranama.

“Najteže je uvijek govoriti o sebi ali opisala bih sebe kao uspješnu ženu, a uvijek svoje ideje sprovedem u djelo. Neko sam ko mnogo vjeruje u sebe i svoje mogućnosti. Za vrijeme pandemije korona virusa morala sam da premostim taj period i to sam uspješno i uradila pravljenjem čokolada raznih ukusa i oblika”, kaže Ivana za BiznisCG.

Možda će zvučati smiješno ali, kako dodaje, ona zaista ne zna kako je došla na tu ideju.

“Željela sam da opipam puls mojih pratilaca na društvenim mrežama. Napravila sam razne oblike od čokolade za jelo i kuvanje i zainteresovanost je bila veća nego što sam očekivala. Nakon toga uspjela sam da nabavim najkvalitenije sastojke i ušla u čokoladni svijet i od tada, pa sve do danas, uspješno svoje proizvode prodajem na cijeloj teritoriji Crne Gore”, navodi Pantović.

Šta se sve može pronaći u Vašoj ponudi ?

Osim dekorisanja za proslave mogu se naći personalizovani pokoloni za sve prilike, za krštenja, rođenja, sunete, rođendane i praznike.

Da li ste zadovoljni potražnjom?

Veoma sam zadovoljna. Zaista sve što sam novo ponudila sve je naišlo na veliki odziv i to je ono što meni daje pozitvu energiju .

Ivana pored bavljenjem ovim poslom bavi se i pokretanjem seoskog turizma .

“Razvojem seoskog turizma kao I promocijom intezivnije se bavim od 2019. godine sve do danas. Berane je opština koje ima preko 60 sela ima ogroman potecijal za razvojem seoskog turizma. Sela u okolini Berana kao i opšte na sjeveru zemlje imaju značajne prirodne i kulturne razvojne resurse ali i pored toga sela prilično zaostaju u razvoju”, ističe Pantović.

Tu su i migracija selo -grad koje su obično jednosjmerne.

“Ljubav prvo prema prirodi a onda i prema selu kao i zdravom načinu života me je navelo da pokušam da dam doprinos i da promijenim stvari sa “mrtve tačke”. Promovišem selo na potpuno dobrovoljnoj osnovi, a glavni motiv nije zarada nego razvoj sela. Nikad nisam naplatila svoje zalaganje i trud na tom polju. Imam neke druge izvore prohoda tako da mi to nije posao nego ljubav”, objašnjava sagovornica..

Ovaj posao će i dalje nastaviti da radi.

“Moj profil na Facebook-u i na Instragramu je @imam ideju, a imam veliki broj pratilaca iz tih razloga ga koristim za promociju. Promocija je najbitniji segment u razvoju jer tako dolazimo do velikog broja ljudi. Ovim putem našoj omladini ostavljam poruku da rade posao koji vole i onome što nam priroda pruža”, zaključuje Pantović.

J.Šćekić

Tekst je nastao u okviru projekta “Poljoprivrednici koji prozvode specifične proizvode i posluju na domaćem i regionalnom tržištu“ i “Startapovi i mali biznisi na osnovu Startegije pametne specijalizacije” i podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.

Provjerite slična mjesta

Šaranović tužio Vladu zbog izbora Radovića za v.d. šefa policije: Moja ovlašćenja nisu mogli dati Spajiću

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović (Demokrate) podnio je juče Upravnom sudu tužbu protiv Vlade zbog …