Milatović: Objediniti predsjedničke i vanredne parlamentarne izbore

amjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i kandidat za gradonačelnika Glavnog grada Jakov Milatović kazao je da je građanima jasno da je jedini pučista u Podgorici Ivan Vuković, te da jedino on smatra da je 38 odsto podrške birača veće od 62 procenta, koliko je dobila pobjednička koalicija.

– Ne čudi njegovo ponašanje, On je politička beba svog političkog oca Mila Đukanovića. Vjerujem da će stvari doći na svoje mjesto i da će se ispoštovati volja građana, što je osnov svakog demokratskog društva – rekao je Milatović gostujući u emisiji „Info plus“ Adria televizije.

On napominje da je član 2 Ustava Crne Gore jasan i da svaka vlast koja ne odražava volju građana ne može biti dugog vijeka.

– Radi se o neustavnom vršenju vlasti i nova gradska uprava će se odrediti prema eventualnim odlukama o izboru odbora direktora lokalnih preduzeća i svemu što se bude dešavalo na sjutrašnjoj sjednici parlamenta Glavnog grada – naveo je Milatović.

Prema njegovim riječima, Pokret Evropa sad je od početka bio principijelan i jasan u svojim stavovima.

– Mislimo da su u ovim okolnostima najbolje rješenje vanredni parlamentarni izbori, koje treba objediniti sa izvjesnim predsjedničkim izborima. Pokret Evropa sad je važan činilac u političkom životu Crne Gore i nadamo se da će Crna Gora dobiti stabilnu vladu koja će se uhvatiti ukoštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom i koja će ubrzati evropski put Crne Gore – podvukao je Milatović.

Istakao je da blokadom Ustavnog suda najviše trpe građani Crne Gore.

– DPS je dokazao da koči funkcionalnost Ustavnog suda. Nadamo se da će biti izabran makar jedan sudija Ustavnog suda, nakon čega bi uslijedili vanredni parlamentarni izbori i predsjednički izbori. Takođe, mislim da svi oni razlozi zbog kojih je navodno kreirana 43, Vlada Crne Gore nisu ispunjeni i u praksi se nisu desili. Što prije se moramo vratiti na ubrzani evropski put koji znači reforme i apsolutno sam siguran da mi to kao zemlja možemo i da to može biti zajednički imenitelj – zaključuje Milatović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Upozorenje zbog pojačane opasnosti od požara

Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorava građane da ne pale …