Abazović čestitao Borjani Krišto

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović uputio je čestitku Borjani Krišto povodom njenog imenovanja na dužnost predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

„Vjerujem da će odnosi izmedu Crne Gore i Bosne i Hercegovine nastaviti da služe kao primjer dobrosusjedske i otvorene saradnje i da ćemo zajedničkim naporima naše međudržavne veze dodatno unaprijediti u oblastima od obostranog interesa”, napisao je premijer Abazović.

U tom kontekstu, predsjednik Vlade dr Abazović je izdvojio projekat rekonstrukcije puta Foča – Šćepan Polje i realizaciju Sporazuma o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare, koji su dvije delegacije potpisale u julu prošle godine.

„Unapređenjem putne infrastrukture stvaramo uslove za ekonomski prosperitet i bolju povezanost naših zemalja i građana.

Koristim ovu priliku i da Vam u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, uputim čestitke povodom sticanja statusa kandidata Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Siguran sam da dijelimo stav da evropska perspektiva našeg regiona nema alternativu i da će u predstojećem periodu naše dvije zemlje uspješno ispuniti sve neophodne kriterijume i ostvariti svoj glavni vanjskopolitički cilj”, zaključio je Abazović.

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …