ŠEHOVIĆ: Crna Gora se suočava sa brutalnim nasrtajima na njen građanski karakter

“Crna Gora se suočava ne samo sa najvećom političkom i institucionalnom krizom u našoj novijoj istoriji, nego i sa brutalnim nasrtajima na njen građanski, sekularni i antifašistički karakter, a upravo su to vrijednosti čije suštinske važnosti za naše društvo je posebno svjesna naša brojna dijaspora, koja je zato vazda glasno stajala u njihovu zaštitu. Zbog toga je, uostalom, nova “oslobodilačka” vlast već u prvim mjesecima svog mandata pokušala da je disciplinuje i ponizi uskraćivanjem davno stečenih prava, u čemu zbog snažnog političkog otpora na koji je naišla srećom nije uspjela”, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović na javnoj tribini koja je juče, u organizaciji nekoliko udruženja koja okupljaju dijasporu, održana u Njujorku.

Šehović je takođe kazao da nema nikakvu dilemu da će se građanska Crna Gora, zajedno sa našom dijasporom, odbraniti od naleta političkog primitivizma i srednjovjekovnog sistema vrijednosti koji joj se pune dvije i po godine pokušava po svaku cijenu nametnuti.

“Pobjeđivali smo mi zajedno i veće i opasnije političke protivnike od ovih, pa ne sumnjam da će na kraju tako biti i ovog puta”, zaključio je Šehović.

Predsjednik Opštine Plav je upoznao prisutne o trenutnom stanju u kojem se Plav nalazi, ali i informisao o planiranim projektima za narednu godinu.

“Vjerujem da udruženim snagama, iskrenim i partnerskim odnosom sa plavsko-gusinjskim udruženjima i brojnim istaknutim pojedincima, možemo realizovati brojne aktivnosti od zajedničkog interesa. Opština na čijem sam čelu se uprkos poteškoćama sa kojima se suočila u zadnje dvije godine predano radi na kontinuiranom unaorjeđenju uslova života u Plavu”, saopštio je Canović.

Tribina ja organizovana u sklopu višednevne posjete Šehovića i Canovića Njujorku, koji su proteklih dana imali brojne susrete sa predstavnicima udruženja i zainteresovanim pojedincima iz dijaspore.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …