SDT: Za visoku korupciju optužnice protiv 32 osobe

Od početka godine do 10. oktobra Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) protiv čak 199 lica podnijete su krivične prijave za krivična djela organizovani kriminal, navedeno je u izvještajima o radu SDT-a, koje je Portalu RTCG dostavio predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica. Za krivično djelo visoka korupcija optužnice su podignute protiv 32 osobe.

Za krivično djelo visoka korupcija SDT-u su za deset mjeseci ove godine podnijeto je 637 prijava. Odbačene su, kako se navodi, protiv 371 lica i jednog pravnog lica.

Za krivično djelo visoka korupcija, nakon završene istrage, optužnice su podignute protiv 32 fizička lica.

Naredbe za sprovođenje istrage za krivična djela organizovanog kriminala u izvještajnom period podnijete su u deset predmeta, protiv 73 lica.

U izvještaju, koje potpisuje glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, neriješene su 43 prijave.

“Za deset lica donijeta su rješenja o odbačaju krivičnih prijava, naredne o sprovođenju istrage donijete su protiv 21 lica, dok su prijave protiv dva lica ustupljene drugom tužilaštvu”, piše u izvještaju o radu SDT-a.

Za prvih deset mjeseci SDT je podigao optužnice za ukupno 13 predmeta, protiv 44 fizička i jednog pravnog lica, i to za teška ubistva i teška ubistva u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije, te neovlašćena proizvodnja I stavljanje u promet opojnih droga…

RTCG

Provjerite slična mjesta

Nakon zemljotresa, cunami pogodio obalu Turske i Sirije (VIDEO)

Nakon razornog zemljotresa koji je zahvatio dijelove Turske i Sirije, tursku obalu pogodio je i …