LEKIĆ: Potrebna državna odgovornost koja vodi postizanju političkog dogovora

Sve moje aktivnosti i susreti će imati jedini cilj – to su interesi građana i države, rekao je predsjednik i poslanik Demosa Miodrag Lekić. To je saopštio nakon što je parlamentarna većina juče predala predsjedniku države Milu Đukanoviću potpise kojim predlaže Lekića za mandatara za sastavljanje nove Vlade.

“Imperativ trenutka jeste državna odgovornost koja vodi postizanju političkog dogovora. Sve to na osnovama pravila demokratije. Na taj način možemo zaustaviti i preokrenuti negativno kretanje društva. Prije svega, hitno konsolidivanje pravno-političko-institucionalnog sistema zemlje. To je ujedno put deblokiranja evropskih integracija Cne Gore koje su faktički zaustavljene nekoliko poslednjih godina”, naveo je Lekić na svom Fejsbuk profilu.

Podsjetimo, parlamentarna većina predložila je Miodraga Lekića u septembru, ali mu Đukanović nije dao mandat.

“Nedavno su u Skupštini Crne Gore usvojene izmjene i dopune Zakona o predsjedniku, a koje su stupile na snagu, odnosno dio su pravnog sistema, čime su se stvorile pretpostavke da predsjednik Crne Gore otpočne ponovljene konsultacije za odrebivane mandatara za sastav nove Vlade”, navodi se u pismu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, koje dostavljeno predsjedniku države Milu Đukanoviću uz potpise 41 poslanika parlamentarne većine.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …