Novaković Đurović: Nova vlada mora ostati na putu EU, ili je s nama neće biti

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i politička direktorica Građanskog pokreta URA, Ana Novaković Đurović, ocijenila je da nova vlada, ako bude formirana, mora zadržati spoljno-politički kurs i nastaviti potpuno usklađivanje sa vanjskom politikom EU.

”Ako neko želi da skrene sa tog puta, to će morati da objasni građanima. Građanski pokret URA neće biti dio bilo kakvog takvog pokušaja”, kazala je u intervjuu “Vijestina” Novaković Đurović, koja je i koordinatorka Ministarstva evropskih poslova.

Odgovarajući na pitanje da li će URA glasati za izbor nove vlade u parlamentu, s obzirom na upozorenja iz EU i SAD, Novaković Đurović je kazala da će odluku o tome donijeti na organima partije, u skladu sa tokom i rezultatom pregovora.

Ona je ocijenila da u daljem raspletu političke situacije, stav međunarodne zajednice jeste relevantan, ali da, istovremeno, koncept, prioriteti i sastav vlade koja bi se formirala u skladu sa izmijenjenim Zakonom o predsjedniku još nijesu precizno predstavljeni.

”Vjerujem da će od toga zavisiti njihov konačan stav”, kazala je Novaković Đurović.

Istakla je da je sigurna da su svi politički subjekti dobro shvatili poruke iz EU i da će u ovom krugu biti izglasane sudije Ustavnog suda.

Provjerite slična mjesta

Zakon o zdravstvu spreman za usvajanje, slijede velike promjene u sistemu

Iz Ministarstva zdravlja “Danu” je rečeno da je Nacrt izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj …