GO Evrope sad: Bićemo ključni faktor izgradnje demokratskih institucija u Crnoj Gori

Glavni odbor Pokreta Evropa sad! održao je svoju drugu sjednicu, na kojoj su razmatrana pitanja od značaja za dalje funkcionisanje Pokreta. Članovi Glavnog odbora su se upoznali s informacijom o učešću Pokreta na nedavno održanim lokalnim izborima i konstatovali odlične rezultate Evrope sad!, naročito u Podgorici i Danilovgradu. Takođe, Glavni odbor je dao saglasnost na učešće Pokreta u formiranju vlasti u opštinama u kojima je ostvaren odgovarajući rezultat.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju, Glavni odbor je usvojio sljedeće zaključke:

1. Evropa sad! je rezultatima lokalnih izbora postala značajan faktor na političkoj sceni, koji je dao odlučujući doprinos ubrzanju demokratskih promjena.

2. Evropa sad! poziva na hitan izbor sudija Ustavnog suda kako bi se riješila politička i institucionalna kriza.

3. Daljim rastom podrške među građanima Crne Gore i izgrađivanjem partnerskih odnosa sa subjektima koji njeguju bliske vrijednosti, Evropa sad! će dati ključni doprinos izgradnji demokratskih institucija, unaprjeđenju životnog standarda i borbi protiv korupcije.

4. Evropa sad! poziva sve relevantne političke i društvene činioce da odgovorno doprinesu rješavanju pitanja tranzicije vlasti u Glavnom gradu, a u skladu s jasno izraženom izbornom voljom, koju trenutno opstruira nelegitimna gradska uprava.

Glavni odbor je takođe donio odgovarajuće odluke o proširenju Predsjedništva, radu na konsolidaciji opštinskih odbora širom Crne Gore i konstituisanju Odbora Glavnog grada.

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …