Bratić: Šteta od 300 hiljada eura mala u odnosu na onu koju su smijenjeni direktori načinili Crnoj Gori

teta od 300 hiljada eura koju je bivše rukovodstvo Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta nanijelo državi, mala je u odnosu na onu koju su smijenjeni direktori načinili Crnoj Gori, kazala je za Gradsku Televiziju bivša ministarka Vesna Bratić.

Ona je kazala da joj nije jasno čime je inspirisana “višemjesečna hajka na nju”.

– Da li su informacije kojima mjesecima raspolažu provjerene, tačne i da li je ta šteta nanesena lično od mene i da li je riječ o šteti i da li će odgovarati za svoje postupke i da li će se izviniti ako se ispostavi da cifra o kojoj govore, odnosno licitiraju nije tačna… I da je u suštini ta cifra i ako je tačna, a nije, izuzetno mala u odnosu na štetu koju su pojedini direktori nanijeli ovoj državi – kazala je Bratić za Gradsku Televiziju.

Krivokapić tvrdi da je upozorio

Bivši premijer Zdravko Krivokapić u izjavi za Gradsku Televiziju je rekao da je više puta ministre pozivao na zakonsko djelovanje.

– Nijesam učestvovao u postavljanju niti razrješavanju direktora obrazovnih ustanova – rekao je Krivokapić dodajući da osuđuje sve što je urađeno nezakonito.

On je poručio da loše stvari ne bi trebalo da budu praksa.

– Šteta je šteta. Zašto ako je neko u prethodnom vremenskom periodu pravio neku štetu, treba i ja posle nje? To su sve neki stavovi koji, nažalost, teško se oslobađamo takvih stavova koji ne vode ka napretku ove države – kazao je Krivokapić.

On je rekao da osjeća odgovornost zbog određenih postupaka njegovih ministra, te da je više puta isticao da sve može da se toleriše, osim nepoštovanja zakona.

– Ne znam tačno šta je istina, neka sud dokazuje, eto to je to što ja mogu Vama lično da kažem. Inače ne bih volio da ulazim u bilo kakve stavove, svak treba da odgovara za sve što je loše učinio, to je moj stav uvijek bio. To sam govorio, da su moja djeca u pitanju, nemam nikakvog zaštitničkog odnosa. Zakon treba da bude iznad svih nas, ako toga nema onda je to bezvlašće – rekao je Krivokapić.

Dodaje da nije učestvovao u postavljanju i razrješavanju direktora obrazovnih ustanova.

– Nijesam mogao da vodim računa je li ovaj direktor zakonski postavljen ili ne, mene je tek negdje, ja vam pričam sad ovo bez nekakvog stava, pričam kako je bilo. Tek kad me je savjetnik za imovinsko-pravne odnose upoznao da, po njegovom mišljenju, mnoga imenovanja nijesu korektna, ja sam pozvao Vesnu i rekao: “Molim Vas, Vesna, vodite računa o tome”. – Ne brinite, profesore. “Dobro, moje je da upozorim” – navodi Krivokapić.

On tvrdi da je njegova Vlada radila savjesno, poštujući zakone. Stalno je, kako napominje, ministre pozivao na poštovanje Ustava bez obzira da li ima bilo kakvih manjkavosti.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Vlahović, Gegaj i Musić nezakonito smijenjeni

Viši podgorički sud donio je presudu kojom je, kao neosnovana, odbijena žalba zaštitnika imovinsko-pravnih odnosa …