SDT sprema velika hapšenja

Lišenje slobode osumnjičenog šefa kriminalne organizacije Rada Miloševića nije kraj tužilačko-policijske akcije protiv šverca cigareta, već se spremaju nova hapšenja, saznaju “Vijesti” od više izvora iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja mogli bi da otvore istragu protiv najmanje dvije osobe u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje su navodno posredno učestvovale u nezakonitom poslu.

Doskorašnji direktor Uprave carina i prihoda priveden je juče na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT), pod optužbom da je organizator kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem duvanskih proizvoda.

Prema informacijama Vijesti, on je negirao krivicu pred tužiocem Jovanom Vukotićem. Njemu je potom određeno zadržavanje do 72 sata.

Milošević je uhapšen u srijedu veče u Nikšiću, a pripadnici SPO su po nalogu SDT-a pretresli njegove kuće i stanove u Nikšiću i Podgorici.

Nakon saslušanja u SDT-u, njemu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Početak
Iz SDT-a tvrde da oduzete cigarete nisu sve uništavane, već da je dobar dio završavao u krijumčarskom lancu. Istražitelje su navodno tragovi počeli da vode ka Miloševiću nakon što je kamion pun paketa cigareta “nestao” na putu od Podgorice do Nikšića gdje ih je trebalo spaliti…

Milošević je tada bio na čelu Uprave prihoda i carina. Privođen je i početkom oktobra, ali je pušten nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji. Vijestima je rečeno da je tada satima pojašnjavao kako je u instituciji kojom je rukovodio tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta, ali da nije imao objašnjenje gdje su i kako nestali paketi vrijedni gotovo milion eura.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …