Novović: 10 odsto zaplijenjenih cigareta uništeno, 90 odsto završavao na crnom tržištu

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, gostujući na televiziji Vijesti, kazao je da sumnja da je svega 10 posto zaplijenjenih cigareta uništavano, a da je ostatak završavao na crnom tržištu.

Nije mogao da da egzaktan podatak o količini robe koja je tako švercovana.

Novović kaže da tužilašto sumnja da je modus operandi bio takav da se zaplijenjene cigarete ne uništavaju, odnosno da se u fabrikama sačinjavaju fiktivni izvještaji o uništenju, a da je svega deset odsto uništavano, a ostatak završavao na crnom tržištu.

Glavni specijalni tužilac je kazao da je nakon što je SDT prikupilo dokaze da postoji osnov sumnje da je Rade Milošević stvorio kriminalnu organizaciju dalo nalog za njegovo hapšenje.

GST nije mogao da se izjasni o vjerodostojnosti dokumenta koji je na Tviteru objavio lider SDP Raško Konjević i da pretpostavlja da će tužilac imati to u vidu.

Novović je naveo da imaju namjeru da izdvoje SPO iz Uprave policije i da postane dio SDT-a, ali da to ne zavisi od njih nego od donosioca političkih odluka.

Podržanmo je da se stara zgrada vlade adaptira za potrebe Specijalnog policijskog odjeljenja i SDT-a. Morate da uvidite da se sada Specijalno odjeljenje nalazi na par kilomentara od tužilaštva. Neophodno je dnevno održati nekoliko sastanaka, a vremenski faktor je vrlo značajan. Vrijeme dogovora će se skratiti ako budemo u istoj prostoriji, ocijenio je Novović.

On je naveo da je ANB obavještajne prirode ona bi trebala da snadbjeva i tužilaštvo i da dostavlja izvještaje koje se odnose na organizovani kriminal, visoku korupciju, pranja novca, terorizma i ratne zločine.

Novović

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …