Lekić o mogućoj međunarodnoj izolaciji

Lider Demosa Miodrag Lekić, kojeg parlamentarna većina predlaže za premijera 44. Vlade, kazao je da će početi konsultacije sa partijama kada bude imenovan za mandatara.

Ministri spoljnih poslova Austrije i Slovenije Aleksander Šalenberg i Tanja Fajon pozvali su juče u Podgorici na hitan izbor sudija Ustavnog suda, poručujući da će EU ozbiljno razmotriti da li će sarađivati sa Vladom koja bi bila fomirana na osnovu aktuelnog, kako kažu, upitnog Zakona o predsjedniku.

Lekić je na Televiziji Crne Gore, kazao da očekuje da neće biti smetnji, jer se radi na postupku koji je baziran na demokratskim pravilima, odnosno na volji parlamentarne većine.

“Čuo sam dosta izjava u posljednje vrijeme, neke su crne, neke bijele, neke sa dosta nijansi. Francusko ministarstvo vanjskih poslova ima dosta nijansirano saopštenje, a i samo VK ima u članu 30 navođenje elemenata koje su dovele do ove krize, sa jednim ne slučajnim rasporedom – nedavanje mandata od strane predsjednika onom koji je izabran od strane parlamentarne većine, nepozivanje na konsultacije, neizbor Ustavnog suda i tako dalje. I na kraju se stiže do, kako kažu, ishitrenog Zakona o predsjedniku”, naveo je Lekić.

Kako je kazao, nekad mu se čini da postoji raskorak između onoga što kažu akteri i principa koji vladaju u njihovom zemljama.

“Različite su izjave i primljene su k znanju”, dodao je Lekić.

Lekić, kojeg parlamentarna većina predlaže za premijera 44. Vlade, kazao je da će početi konsultacije sa partijama kada bude imenovan za mandatara.

“Prema Zakonu o predsjedniku, previđeno je da se predsjedniku da ponovo šansa da ostvari svoju ustavnu ulogu. Priprema se dopis, da li je on danas potpisan ili će biti sjutra, nemam tu informaciju”, rekao je Lekić.

Provjerite slična mjesta

Brat i sestra spašeni nakon što su 36 sati bili pod ruševinama. Najemotivnija priča godine

Dvoje djece (brat i sestra) spašeno je nakon 36 sati iz ruševina na Sjeveru Sirije. …