Eraković: Zahtjev za skidanje imuniteta poslanicima skretanje pažnje sa šverca cigareta

Zahtjev tužilaštva za skidanje imuniteta poslanicima koji su u ministarskom mandatu posao obavljali časno i zakonito samo je pokušaj skretanja pažnje sa teme koja mora biti apsolutni prioritet tog tužilaštva – šverc cigareta pod pokroviteljstvom trenutne vlasti, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

Podsjećamo, Administrativni odbor Skupštine podržao je juče zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulič, Suzani Pribilović, kao i poslanicima SD – Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

Članovi Odbora podržali su predlog jednoglasno u slučaju svih pet poslanika.

Zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva za ukidanje imuniteta za pet poslanika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata upućen je zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, prilikom rješavanja stambenih potreba preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera.

Poslanici Demokratske partije socijalista, koji su bili članovi Vladine Komisije za rješavanje stambenih pitanja, tvrde da su sve odluke donosili po nalogu Vlade, te da su radili po propisima. Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić, tvrdi da postoji osnov sumnje da su poslanici DPS i SD počinili krivično djelo u produženom trajanju zloupotreba službenog položaja.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Vlahović, Gegaj i Musić nezakonito smijenjeni

Viši podgorički sud donio je presudu kojom je, kao neosnovana, odbijena žalba zaštitnika imovinsko-pravnih odnosa …