Tužilaštvo formiralo predmet povodom smrti Stamatovića: Izuzeti snimci sa kamera, vještačiće i telefon

iše državno tužilaštvo u Podgorioci formiralo je predmet povodom pronalaska beživotnog tijela Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25), potvrđeno je portalu Pobjeda iz VDT-a.

U koritu rijeke Morače u naselju Botun juče pronađeno je tijelo Stamatovića, a nakon što je policija o tome obavijestila Više državno tužilaštvo, dežurni tužilac je izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke – obducenta.

Tužiteljka Lepa Medenica je za portal Pobjeda kazala da su tokom uviđaja izuzeti tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će, po naredbi ovog tužilaštva, biti predmet vještačenja. 

Medenica je rekla da je obavljena i obdukcija, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik.

– Tokom izviđaja, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu – zaključila je Medenica.

I iz Uprave police je saopšteno da, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja uzroka smrti Stamatovića.

Prema njihovim riječima, na licu mjesta je državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici izvršio uviđaj u prisustvu patologa, nakon čega je tijelo upućeno na obdukciju.

– Obdukcioni nalaz će biti upućen državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji rukovodi izviđajem. U toku su dalje policijsko – tužilačke mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt M.S. – kazali su iz policije.

Po okončanju izviđajnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Država ustupa zemljište: Izmještaju dalekovod za potrebe hotela u Čanju

Ministarstvo finansija ocijenilo je opravdanim zahtjev za izmještanje dalekovoda u KO Mišići na teritoriji opštine …