Jovanić: Čovjek sam bez mrlje u karijeri

Čovjek sam bez mrlje u karijeri. Sudija sam i doskoro sam bio predsjednik Privrednog suda. Otac sam i izdržavam troje djece od kojih je dvoje, u međuvremenu, postalo punoljetno. U pritvoru sam već osam mjeseci. Ne kukam zbog toga. Ali, smatram da su argumenti koje sam naveo dovoljni da sud u što kraćem roku razmotri moj predlog i ukine mi pritvor, rekao je danas bivši čelnik Privrednog suda Crne Gore, Blažo Jovanić, u sudnici podgoričkog Višeg suda gdje je danas trebalo da bude održana kontrola optužnice koju je protiv njega, još 13 osoba i četiri preduzeća, početkom novembra, podiglo Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Ročište je odgođeno za naredni mjesec jer, naveo je jedan od advokata odbrane, Goran Rodić, optužnica nije uručena ovlašćenom licu jedne od okrivljenih firmi “Ogimar MNE”.

Iako je nekoliko Rodićevih kolega reklo da to nije razlog da se ročište ne održi, obrazlažući da se “optužnica dostavlja preduzeću, a ne ovlašćenom licu”, sudija Boris Savić je, ipak, kontrolu optužnice pomjerio za januar.

SDT tereti bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, Sašu Zejaka, Snežanu Jović, Sanju Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, Pavića Globarevića, Stanu Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijelu i Dušana Lakovića, kao i podgorička preduzeća “Titan security”, “Securitas Montenegro” i “Ogimar MNE” i nikšićki “Top force system”, da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Osim Jovanića, u pritvoru je i stečajna upravnica Snežana Jović, koja je današnje ročište, takođe, iskoristila za apel sudu da razmotri i njeno puštanje na slobodu.

Libertas Press

Provjerite slična mjesta

Postignut dogovor o zapošljavanju u EPCG – Željezari: Neko će ostati bez posla

Predstavnik bivših radnika nikšićke željezare Ivan Vujović potvrdio je Pobjedi da je sa Elektroprivredom (EPCG) …