Detalji istrage: Stamatovićevo tijelo u vodi bilo sa vezanim rukama

Tijelo Danilovgrađanina Miloša Stamatovića pronadjeno je sa vezanim rukama na obali rijeke Morače u naselju Botun.

To je potvrđeno portalu PRESS iz Uprave policije i Pošte Crne Gore.

Tijelo, koje su prvo primijetili mještani u vodi, je pronađeno danas nešto poslije 10 časova, nakon čega je izvršena identifikacija.

Inspektori, u saradnji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju brojne mjere i radnje kako bi se ovaj slučaj smrti rasvijetlio.

Stamatović je bio zaposlen u Pošti Crne Gore i u vrijeme nestanka nosio je sa sobom oko 15.000 eura, koje su trebale da se podijele penzionerima.

Ubrzo nakon nestanka pronađeno je vozilo sa kojim je mladić prevozio novac. U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 eura, dok se ostatak novca aktivno traži.

Uočeno je da su ruke na tijelu mladića vezane sa prednje strane i to je činjenica ili detalj, koji ukazuje na mogućnost da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je moguće da je u pitanju ubistvo, što policija provjerava.

Dogadjaj se provjerava u dva smjera i za sada je rano i nezahvalno govoriti šta se tačno dogodilo.

Obdukcija je naložena i na taj način bi trebalo da se utvrdi kako je nastupila smrt.

“Postoji određeni niz tragova, koje je policija pribavila na licu mjesta. Pronađen je automobil, prikupljaju se obavještenja i rasvetljavaju okolnosti nestanka nastradalog sa krajnjim ciljem da se utvrdi da li je smrt nastupila kao posljedica nasilja ili nečeg drugog”, kazao je izvor iz policije.

Za sada, zbog niza nepoznatih stvari, policija tretira slučaj kao smrt koju je potrebno rasvijetliti, imajući u vidu okolnost da je tijelo pronađeno sa zavezanim rukama.

Sa policijom saradjuje tužiteljka Višeg tužilaštva u Podgorici Ana Radović.

Nakon nestanka, Stamatovića su neke njegove kolege – poštari u nedjelju tražili nizvodno pored korita rijeke Morače.

Za pretragu su tada angažovani i čamci, a sa kolegama iz Pošte, uz službenike policije – Miloša su tražili i njegovi sugrađani iz Danilovgrada.

PRESS

Provjerite slična mjesta

Pet scenarija francuskog angažmana u Ukrajini: Moguć i direktan rat s Rusijom

Francuska vojna prisutnost u Ukrajini, ako do nje dođe, mogla bi biti u obliku jednog …