Blokirana imovina Blaža Jovanića

Ročište po žalbi na privremenu mjeru, kojom je blokirana imovina bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, biće održano sjutra u Višem sudu u Podgorici. Kako je saopšteno za Portal RTCG, imovina je blokirana radi utvrđivanja porijekla, a na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva. U međuvremenu je na to izjavljena žalba advokata odbrane.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je početkom novembra Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv Blaža Jovanića.

SDT je optužnicom obuhvatilo i stečajne upravnike Sašu Zejaka, Snežanu Jović, Sanju Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, ali i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijelu i Dušana Lakovića. 

Obuhvaćena su i preduzeća “Titan security” Podgorica, “Securitas Montenegro” Podgorica, “Top force system” Nikšić i “Ogimar MNE” Podgorica.

Okrivljenima se stavlja na teret da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Mogućnosti AI i ChatGPT: Evo biznisa gdje je potrebno minimalno ulaganje, a zarade mogu biti visoke (3)

Generisanje sadržaja za marketing i društvene mreže koristeći ChatGPT je izuzetno korisno za poslovanje i …