TUZI: Ženskom preduzetništvu 30.000 eura

Budžetom opštine Tuzi za 2022. godinu, po prvi put, opredjeljena su sredstva za podršku ženskom preduzetništvu u ukupnom iznosu od 30.000,00€. Raspodjela sredstava za biznis planove vrši se na osnovu Javnog konkursa koji raspisuje Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

Bazirajući se na to, danas je predsjednik Opštine Tuzi Nik Gjeloshaj, na osnovu javnog konkursa, potpisao ugovore sa preduzetnicama koje su ispunjavale kriterijume.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i potpredsjednik opštine Haris Ramović i sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj Šefko Kurpejović, dobitnice konkursa su se zahvalie predsjedniku i Opštini, posebno predsjednika Gjeloshaj da podrži preduzetništvo, na čijem su čelu žene, dodajući da ih ovaj gest motiviše da u budućnosti još više rade i postanu primjer drugim ženama.

Gjeloshaj je, sa druge strane, čestitao dobitnicama i obećao da će opština Tuzi u narednim godinama uvijek biti uz njih uz još veću podršku. On je takođe predložio da preduzetnice Opšine Tuzi formiraju svoje udruženje kroz koje bi mogle konkurisati i u drugim projektima koji bi favorizirali njihov biznis.

Amela Paljević, shpk „Amella“ – Tuz, Unapređenje prodaje u preduzeću zlatara – „Amella“, 7.000,00€

Jozefina Đokaj, shpk „ Nakit Jozefina“ – Unapređenje prodaje u preduzeću – „Nakit Jozefina“, 6.200,00€

Minela Hodžić, Proizvodnja klica i mikrobilja, 5.000,00€

Ema Pepić, igraonica „Fun“, 4.000,00€

Dijana Nicaj, shpk „GAB-EMA“ Tuz, Proizvodnja klica i mikrobilja , 3.900,00€

Alisa Drešević, shpk „Džan&Eda“ – Unapređenje prodaje u preduzeću „Džan&Eda“, 3.900,00€

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …