Twitter ukinuo opciju za razgovore Space nakon što se Musk na njoj posvađao sa novinarima

Twitter je povukao opciju za razgovor u grupi Spaces, barem privremeno, ali je to uradio nakon što se Elon Musk pridružio grupnom razgovoru koji je uključivao novinare kojima je zabranjen pristup platformi.

Najnovija drama dolazi nakon što je Twitter suspendovao nekoliko istaknutih novinara koji su izvještavali o ranijoj priči o Twitter računu ElonJeta koji je bio zabranjen zbog korištenja javno dostupnih podataka za praćenje privatnog aviona Elona Muska.

Kako se ispostavilo, Twitter naizgled ima trik koji dopušta zabranjenim korisnicima da i dalje sudjeluju u Twitter Space i razgovaraju s drugim članovima, a neki od onih koji su bili suspendovani učinili su upravo to.

Novinarka BuzzFeeda Katie Notopoulos započela je grupni chat jučer navečer, a pridružili su joj se brojni novinari čije je račune suspendirao Twitter, uključujući Drewa Harwella iz Washington Posta i Matta Bindera iz Mashablea, kao i Jacka Sweeneyja, kreatora Elona Jeta Twitter račun kojemu je također suspendiran lični račun.

Elon Musk pridružio se razgovoru, gdje je nastavio kritizirati one koji ne samo da dijele podatke o lokaciji njegovog privatnog aciona u stvarnom vremenu, već i one koji su izvještavali o priči. Razmjena je dostupna na raznim mjestima na internetu, uključujući Youtube.

Nakon što su ga novinari pritisnuli zbog nekih njegovih nedosljednosti, Musk je iznenada napustio razgovor.

Kao odgovor jednom korisniku Twittera koji se pitao što se događa sa Spaceom, Musk je odgovorio da “ispravlja naslijeđenu pogrešku” i da bi trebao ponovno raditi sjutra.

Klix

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …