Donacije Američke privredne komore, važna poruka ambasadorke Rajnke

Američka privredna komora u Crnoj Gori uručila je sinoć tri donacije na novogodišnjem koktelu kojima će se Opštoj bolnici iz Bijelog Polja obezbijediti EKG aparat i monitor za blizanačku trudnoću, oprema za instalaciju wireless interneta u Domu za studente i učenike „Braća Vučinić” iz Nikšića, te novčana sredstva za rekonstrukciju učionica u Osnovnoj školi „Drago Milović” iz Tivta. Odluku o donacijama je donio Komitet za društveno odgovorno poslovanje AmCham-a.

Predsjednica Komore, gđa Svetlana Vuksanović, kazala je u obraćanju da je AmCham još jednom pokazao da je doista posvećen poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i razvitku kulture socijalne odgovornosti. Bolje poslovno okruženje, naglasila je predsjednica u govoru, ne može biti moguće ako ne ulažemo u ono što su kameni temeljci svakog ekonomski prosperitetnog društva, a to su zdravlje i obrazovanje.

Donaciju su podržale kompanije: Coca Cola HBC Crna Gora, Butterfly finance AD, Erste banka, Uniqa osiguranje, Tara Brskovo, BDK advokati, First Line Software, Farmegra, SnT, Henly and Partners, Addiko banka, Trebjesa, Golden group, Crnogorski Telekom, CKB banka, Glosarij, Sava osiguranje i Radonjic i partneri.

Vuksanović je takođe ovom prilikom istakla da je Američka privredna komora posebno ponosna na godinu na izmaku, tokom koje je lansirana platforma “Rule of Dialogue”, a koja ima za cilj da doprinese kvalitetnijoj i pravovremenoj komunikaciji između donosioca odluka i biznis zajednice, kao i na učestvovanju u organizaciji prve istorijske Trgovinske misije SAD-a u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom trgovine Sjedinjenih američkih država, Ambasadom Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori i Privrednom komorom Crne Gore, uz nadu da će u skorijoj budućnosti biti još mnogo takvih trgovinskih misija.

Tim povodom, tokom novogodišnjeg koktela, ambasadorki SAD-a u Crnoj Gori, Nj.Ekselenciji Džudi Rajzing Rajnke, uručena je zahvalnica za posvećenost i pružanje podrške Američkoj privrednoj komori u ostvarivanju misije u Crnoj Gori.

Ambasadorka Rajnke je kazala da je ponosna na posao koji su Ambasada SAD i AmCham obavili zajedno kao partneri. “Ponosna sam kako smo zajedno radili na podršci ekonomskom rastu, kako smo zagovarali reforme koje bi omogućile kompanijama otvaranje radnih mjesta i kako smo podsticali javno-privatno partnerstvo koje se zasniva na saradnji, otvorenosti i dijalogu”, istakla je ambasadorka.

Američka privredna komora u ovom trenutku okuplja 89 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori i članica je Evropske mreže Američkih privrednih komora. Posvećena je ostvarenju svoje misije unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Provjerite slična mjesta

Detalji istrage protiv Lazovića: Tajni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, sastajao se sa vođom …