DF: Đukanović nema pravo da raspušti Skupštinu, uveo bi državu u haos

z Demokratskog fronta oglasili su se saopštenjem u kojem navode da predsjednik države Milo Đukanović nema pravo da ukazom raspusti Skupštinu u kojoj je definisana većina, jer bi, kako kažu, na taj način Crnu Goru uveo u haos sa nesagledivim posledicama.

Oni su na to posebno željeli da skrenu pažnju pravniku Đorđiju Blažiću, za kojeg smatraju da je Đukanovićev specijalni pravni savjetnik.

-Demokratski front sa dubokim žaljenjem konstatuje da specijalni pravni savjetnici na koje se poziva Milo Đukanović nisu ni Boris Bastijančić, ni Migo Stijepović, ni Zoran Pažin, već Đorđe Blažić, nekadašnji stipendista Vlade Sovjetskog Saveza gdje je razrađivao kolektivne ugovore o radu u pravu SSSR. Domaćoj pravnoj misli dao je ogroman doprinos u ostvarivanju prava na stan radnika u udruženom radu i inspekcijskim poslovima u pravu SRJ. U samoj Crnoj Gori najviše se bavio Grawe osiguranjem, a medijski ponekad i ustavnom materijom. Nažalost, vječiti kandidat za predsjednika Crne Crne Đorđe Blažić se pretvorio u trbuhozborca Mila Đukanovića, promovišući ustavno nasilje kroz javno ohrabrivanje predsjednika države da ukazom raspusti Skupštinu- navode iz DF-a.

Umjesto, kako kažu, da nesuđeni predsjednik Đorđe Blažić konstatuje ono što vidi čitava Crna Gora, da je Milo Đukanović zgazio Ustav, ignorišući parlamentarnu većinu koja je predložila Miodraga Lekića za mandatara, “on još od septembra u ulozi DPS-ovog šegrta dezavuiše crnogorsku javnost i neutemeljenim stavovima ozbiljno dovodi u pitanje čak i kredibilitet porodičnog fakulteta na kome je dekan.”

-Zato smo dužni da agentu Grawe osiguranja Đorđu Blažiću još jednom pojasnimo da Milo Đukanović nema pravo da ukazom raspusti Skupštinu u kojoj je definisana većina, jer bi na taj način Crnu Goru uveo u haos sa nesagledivim posledicama. Zašto i za čiji račun Đorđe Blažić ovo radi baš u vremenu kada je Crnoj Gori potrebna izvršna vlast, mir, tolerancija i dijalog – nije teško zaključiti. Zbog čega želi da nas uvede u krizu kroz koju ovih dana prolazi Peru, gdje je neki pravni ekspert poput Blažića ubijedio predsjednika Perua, izvjesnog Pedra Kastilja, da uđe u sukob sa skupštinom te države? Taj neodgovorni političar je zbog pokušaja izazivanja haosa i zloupotrebe Ustava odmah uhapšen, a parlament Perua je nakon tog neustavnog čina izglasao njegov opoziv- kazali su iz DF-a.

Vjeruju, kako kažu, da Milo Đukanović, bez obzira na savjete Đorđa Blažića, neće ući u sličnu vanustavnu avanturu i da će otpočeti razgovore s parlamentarnom većinom, kako bi kroz dijalog došli do novih članova Ustavnog suda, novog izbornog zakonodavstva, izbora Vrhovnog državnog tužioca….

-Pošto je profesor Blažić u svom nastupu Skupštinu Crne Gore uporedio sa “trgovinom na Tuškom putu”, dobronamjerno ga upozoravamo da poslanike ne vrijeđa, već da se ponovo kandiduje na nekim izborima i izmjeri vlastiti uticaj i značaj u Crnoj Gori. Ako ovog puta uspije da pređe cenzus, sa zadovoljstvom ćemo pokazati put do Tuške pijace pa neka tada sam uradi ono što drugima podmeće- zaključili su.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Italijanski seizmolog: Zemljotres pomjerio Tursku za tri metra

Predsjednik italijanskog Nacionalnog instituta za geofiziku i vulkanologiju Karlo Doljoni rekao je da je pomjeranje …