Abazović: Kreirano 10.000 novih radnih mjesta, porasle plate

Premijer tehničkom mandatu Dritan Abazović naveo je da podaci MONSTAT-a, govore da je tokom mandata 43. Vlade kreirano oko 10.000 novih radnih mjesta.

– Od samog početka 43. Vlade uložili smo veliki napor da poboljšamo životni standard naših građana, posebno najugroženijih grupa, mladih i penzionera, napisao je on na Tviteru.

Prosječna zarada građana konstantno raste, dodao je, pa je u odnosu na oktobar 2021. prosječna zarada porasla za čak 35 odsto.

– Uprkos izjavama nedobronamjernih pojedinaca da je sa formiranjem Vlade ugrožena finansijska stabilnost države, isplate zarada, penzija i uprkos brojnim izazovima sa kojima smo se suočili, naročito u zdravstvu, danas sa ponosom građanima možemo postaviti nekoliko pitanja: Da li je ikome jednog dana zakasnila plata ili penzija, da li mu se duguje neka zarada ili penzija?, upitao je Abazović.

Prema njegovim riječima, sve od proljeća do danas uvećavane su plate i penzije.

– Za ovo vrijeme uvećavali smo plate, penzije, daćemo 13. penziju, uvodimo ponovo dječje dodatke za svu djecu, naknade za novorođenčad, plaćamo besplatne udžbenike za sve osnovce, dok studenti imaju besplatno školovanje. Ponavljam, sve ovo od proljeća do danas, istakao je on.

Dodaje da je sve postignuto u vremenu rata u Evropi, energetske krize, izražene inflacije i rasta cijena.

– Nijesmo povisili cijenu struje, nije bilo jednog sekunda restrikcija, za razliku od većine zemalja Evrope. Sve se može kad se hoće. Nastavljamo još snažnije za evropsku i prosperitetnu Crnu Goru,  poručio je na Tviteru.

Dan

Provjerite slična mjesta

Dobila mail o povratu novca pa ostala bez nekoliko hiljada eura

Policiji u Vojniću (Hrvatska) je 29-godišnjakinja prijavila da je putem e-mailom dobila poziv jedne ustanove …