Spasojević više nije načelnik Istražnog zatvora

Načelnik Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Predrag Spasojević nije više na toj poziciji. Protiv Spasojevića je od UIKS- a pokrenut disciplinski postupak zbog medijskih istupa, i davanja službenih podataka neovlašćenom licu, rečeno je Portalu RTCG u Vladi. U toku disciplinskog postupka, Spasojević će biti prebačen na drugo radno mjesto. Novi načelnik Istražnog zatvora biće Vlado Šćepanović.

Spasojević je gostujući na TV A plus kazao da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića kod njega i da će mu spremiti ćeliju po svim standardima.

Povodom te izjave, reagovali su iz DPS-a i kabineta predsjednika države, ističući da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na Predsjednika Crne Gore, te da se mora pokrenuti odgovarajući postupak pred državnim organima.

Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih ogradio se od njegovih izjava, “posebno onih koje sadrže bilo koji politički segment, a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima državnog službenika i namještenika UIKS-a”.

Podsjećamo, na kapiju od porodične kuće Spasojevića aktivirana je bomba početkom decembra. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta.

“Uzimajući u obzir događaj koji se dogodio porodici Spasojević, bacanje eksplozivne naprave u blizini njegovog stambenog prostora i dovođenja u opasnost života njegovih članova porodice, te povezanost tog događaja sa poslovima koje je obavljao u Upravi, najljubaznije molimo javnost da budemo uzdržani u odnosu na predmetni slučaj”, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenih Željka Lakušića (34) i Filipa Popovića (21), zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenog na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Nakon tužilačkog zadržavanja do 72 časa, njima je odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen pritvor do 30 dana.

Provjerite slična mjesta

Nakon zemljotresa, cunami pogodio obalu Turske i Sirije (VIDEO)

Nakon razornog zemljotresa koji je zahvatio dijelove Turske i Sirije, tursku obalu pogodio je i …