Ispoštovaću Ustav i potpisati izmjene Zakona o predsjedniku

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je agenciji Mina da će ispoštovati Ustav i potpisati izmjene Zakona o predsjedniku. Iz Đukanovićevog kabineta ranije je najavljeno da će povodom ponovnog izglasavanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore Đukanović održati konferenciju za novinare u 14 sati i 45 minuta u vili “Gorica”.

Đukanović je u intervjuu agenciji MINA rekao da je realno očekivati da će problemi u Crnoj Gori morati da se rješavaju uz pomoć medijatora i da je najlogičnije da će to biti neko iz Evropske unije (EU).

Na pitanje da li će potpisati izmjene Zakona o predsjedniku, on je odgovorio da ne vjeruje da tu ima puno razloga za nedoumice.

„Kao i uvijek do sada, ispuniću sve što su obaveze predsjednika države propisane Ustavom“, naveo je Đukanović.

On je, govoreći o načinu za rješavanje krize, rekao da nije pristalica uvođenja medijatora u domaće političke probleme i da je uoči parlamentarnih izbora 2016. godine bilo ideja da Crna Gora dobije medijatora.

Tada se, kako je dodao, snažno založio da sami rješavaju domaće političke probleme.

„Mislim da dubina problema koje živimo u ovoj fazi političkog života u Crnoj Gori, sa ovako bahatim nepoštovanjem preporuka relevantnih međunarodnih institucija, neizbježno uslovljava njihovo rješavanje uz pomoć partnera“, rekao je Đukanović.

On je naveo da je najlogičnije da će to biti neko iz EU.

Đukanović je kazao da će, ukoliko ponovo dobije predlog da za mandatara imenuje lidera Demosa Miodraga Lekića, i tu biti veoma odgovoran prema Ustavu.

Mina

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …