Vlada častila studente veterine po 300 eura

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove donijela je Odluku o jednokratnoj finansijskoj podršci studenata veterinarske medicine u iznosu od 300,00 eura, a u skladu sa opredijeljenim budžetskim sredstvima.

Jednokratnu finansijsku pomoć u navedenom iznosu dobiće svih 26 prijavljenih studenata.

Uprava je u novembru objavila javni poziv studentima veterinarske medicineza prijavu za jednokratnu finansijsku pomoć, imajući u vidu deficitarnost ovog kadra, kao i činjenicu da fakultet Veterinarske medicine ne postoji u Crnoj Gori.

Na ovaj način, Uprava pomaže studentima, čiji su troškovi školovanja nesumnjivo veći zbog nemogućnosti školovanja u Crnoj Gori.

„Podržali smo svih 26 prijavljenih kandidata, imajući u vidu potrebu za osposobljavanjem i školovanjem studenata veterinarske medicine, ali i vrlo izražene deficitarnosti veterinarskog kadra u Crnoj Gori. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove će nastaviti da podržava studente u narednim godinama uz tendenciju da opredijeljena sredstva budu u još većem iznosu“, poručio je direktor Vladimir Đaković.

Provjerite slična mjesta

Unija slobodnih sindikata pozvala Vladu da hitno snizi akcize na gorivo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo …