SDT ostaje pri optužbama protiv Obradovića i Ivanovića u slučaju „Telekom”

Iako je zastupnik optužbe u slučaju “Telekom”, specijalni tužilac Veljko Rutović, na jučerašnjoj sjednici Apelacionog suda ostao pri navodima žalbe uložene na oslobađajuću presudu bivšim čelnicima te kompanije Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, jedan od njihovih branilaca, advokat Dragoljub Đukanović predložio je da se žalba odbije kao neosnovana. Prema njegovim navodima, prvostepenom presudom je pravilno utvrđeno činjenično stanje.

Obradović i Ivanović optužnicom se terete da su kompaniju oštetili za 2,3 miliona eura u korist kompanije “RawleighTrading” (“Roli”) iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama. Sjednicom je predsjedavala sudija Vesna Moštrokol, dok su članovi vijeća bili sudija izvjestilac Ana Vuković i sudija Dragoje Jović.

Obradović i Ivanović pridružili su se stavu svog branioca Zorana Piperovića u odgovoru na žalbu i nisu imali šta da dodaju. Kao i u završnoj riječi, advokat Piperović je odgovorom na žalbu predložio da se bivši čelnici Telekoma oslobode od optužbe, jer Specijalno tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz.

Kako Piperović navodi, crnogorski SDT se ubi da dokaže da je trećoj državi nastala šteta, a da ta treća država niti zna za štetu, niti je potražuje putem međunarodne pravne pomoći.

– Tužilaštvo sedamnaest godina drži optužene pod krivičnim progonom, a ne dokazuje ništa. Obradović i Ivanović, povodom ovog slučaja, saslušavani su širom Evrope, od Njemačke do Kipra. Saslušavali su ih relevantni američki istražitelji koji nijesu našli ništa u radnjama mojih branjenika, a što bi SDT-u pomoglo u razrješenju ovog slučaja. Nijesu našli ništa jer da jesu, to bi SDT odavno prezentiralo pred sudom – kazao je Piperović.

Dan

Provjerite slična mjesta

Nagrađuju turiste koji koriste javni prevoz, mogu dobiti besplatnu kafu ili kartu za muzej

Danska prijestolnica Kopenhagen pokrenula je nova inicijativa kojom želi “natjerati” turiste da više koriste ekološke …