Grupa građana: Danas blokada saobraćaja u Nikšiću, Mojkovcu i na Cetinju

Grupa crnogorskih građana najavila je da će danas, u podne, blokirati saobraćaj u Mojkovcu, Nikšiću i Cetinju.

– Nakon neviđenoga gaženja svih vrijednosti za koje su se borile generacije naših predaka, nakon gaženja Ustava i predaje svih institucija u ruke Vučićevih i Putinova agenata i sluga, svima je jasno da je dalja institucionalna borba za zaštitu države i prava njenih građana samo varakanje koje je osuđeno na propast – naveli su u saopštenju.

Njihova je duđnost i obaveza, kako kažu, braniti svoju zemlju i svoje pravo na opstanak.

– Mi ne prijetimo ali upozoravamo izrode koji su se zalećeli u veleizdaju da nas neće zastrašiti pozivanjem na saslušavanja u stanicama policije. Oni koji su doveli u pitanje dalji opstanak države i narušili građanski mir držeći zemlju na ivici sukoba pokušavaju širenjem straha i hapšenjem zaustaviti legitimne građanske proteste dok spremaju potonji čin kapitulacije – uvođenje Crne Gore u Vučićev Otvoreni Balkan, onako kako su je njihovi izdajnički ideološki preci anektirali 1918. karađorđevićevskoj Srbiji – kaže se u saopštenju.

Zato će, kako dodaju, danas u podne blokirati saobraćaj u Mojkovcu, Nikšiću i Cetinju.

– Da ih podśetimo da je građanin i njegova volja i sloboda najviš svetinja koju smo spremni do zadnjega braniti. A oni neka dođu da snimaju svoju sramotu – zaključuju u saopštenju.

Uprava policije (UP) najavila je da će, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, snimati blokade saobraćajnica u Nikšiću, Mojkovcu i Cetinju.

– Snimanje će se vršiti u vremenskom periodu od 10 sati do završetka okupljanja – navedeno je u saopštenju policije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …